45-en veszítették el otthonukat Egerben a péntek éjszakai viharban, közölte a város polgármesteri hivatala. Tájékoztatásuk szerint a Szala városrészben több házat is lakhatatlanná tett a nagy mennyiségben lezúduló csapadék. Az otthon nélkül maradtak ellátásáról most az önkormányzat gondoskodik.

A katasztróvafédelem tájékoztatása szerint Egerben és környékén negyvennél is több riasztás érkezett, elsősorban vízeltávolításhoz. Az Ásznyékszala utcát például egy méter magasan árasztotta el a víz, a Hóvirág, a Csalogány és a Pásztorvölgye utcában pedig pincékbe tört be.

Miskolcon is komoly károkat okozott a vihar. A polgármesteri hivatal szerint még most is dolgoznak a helyreállításon. ahol péntek délután és szombatra virradó éjjel többször is özönvízszerű esőzésekkel kísért vihar csapott le.

A nagy mennyiségű csapadék több helyen okozott villámárvizeket, illetve mosott zúzott követ, sarat és más hordalékot az utakra. A tűzoltókat itt kb. ötven helyszínre riasztották.

14 megyében csaknem 180 helyszínre riasztották a tűzoltókat éjjel a viharok miatt. Több patak is megáradt: például Miskolcon és Eger mellett is. Olyan területek is voltak, ahol a kocsik tengelyig gázoltak a vízben. A víz több helyen is pincéket öntött el, az erős szél pedig fákat csavart ki.

A legtöbb káreset Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében történt. A katasztrófavédelem közölte, hogy az éjszakai esőzések után sorra érkeznek a bejelentések a műveletirányítási központba. Egerben és környékén például több mint negyven esetben kérték a tűzoltók segítségét, elsősorban vízeltávolításhoz.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here