Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A főpolgármester az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta: megtiszteltetésnek érzi, hogy Budapest főpolgármestere lehet, nem készül arra, hogy a következő választásokon miniszterelnök-jelöltként indul.

Karácsony a Lánchíd felújításáról azt mondta: a jelenlegi politikai vihar el fog ülni, a híd pedig fel lesz újítva. Arra, hogy Hollik István bejelentette, hogy a kormány átveszi a Lánchíd felújítását, ha a főváros vezetése sokáig „szerencsétlenkedik”, a főpolgármester azt mondta: ez „vaskos önleleplezés”, ugyanis ebből a kormányzati szándékból két dolog is kiderül.

Az egyik, hogy tulajdonképpen nem is sürgős a kormányzatnak a felújítás, hiszen ha átvennék a hidat, akkor a közbeszerzést leghamarabb fél év múlva tudnák kiírni. A másik, hogy ezek szerint pénz is van a munkálatokra, nem csak az a 6 milliárd, amit a kormányzat a fővárosnak ígért.

A főpolgármester szerint a felújítás már régóta időszerű, és „nem akar hátrafelé mutogatni”, de Tarlós Istvánnak 9 éve lett volna rá. Szerinte az új városvezetés az utolsó pillanatig nyitva hagyta a lehetőséget, miután kiderült, hogy csaknem kétszer annyiba kerül majd a felújítás, mint a kormány tervezte: felajánlották, hogy osszák fel a költségeket, vagy akár felezzék meg azt, de a kormányzat ragaszkodott a korábban megígért 6 milliárdhoz.

Karácsony szerint a műszaki dokumentáció kész, a BKK fogja kiírni a közbeszerzést, egyelőre nem tudni, pontosan mikor, de ahogy a főpolgármester fogalmazott: „99 százalékban készen vagyunk”. Szerinte ahogyan a kormány viselkedik az ügyben, egyértelműen arra utal, hogy politikai céljai vannak: vagyis azt szeretnék láttatni, hogy az új vezetés nem képes sikeresen működni.

Költségvetés

Az elfogadott 2021-es költségvetésről a főpolgármester azt mondta: nem csak az ellenzéki, de a fideszes önkormányzatok is rosszul járnak, hiszen tőlük is forrásokat vonnak el – a különbség csak annyi, hogy ők talán több támogatást kapnak később, mint az ellenzéki települések.

Karácsony hangsúlyozta: kereste a közös hangot a kormánnyal, egy időben – amikor megegyezés született az atlétikai vb-vel kapcsolatban – azt érezte, ez meg is tud valósulni, de szerinte a járványhelyzet fordulatot hozott: a kormányzat ugyanis úgy érezhette, erre hivatkozva sok mindent megtehet.

Úgy fogalmazott: lebeszélné erről a költségvetésről a kormányzatot, mert szerinte az emberek jobban bíznak az önkormányzatokban, mint az ország vezetésében, mivel az önkormányzatok közelebb vannak hozzájuk – azzal viszont, ha az önkormányzatoktól elvesznek, az emberektől vesznek el.

A főpolgármester hozzátette: az elvonások miatt több fejlesztés is elmaradhat Budapesten, de dolgozókat nem bocsátanak el a fővárosi intézményekből és cégektől.

Tervek 2022-re

Kérdésre válaszolva Karácsony kitért arra is, hogy többször is javasolták már neki, hogy inkább lépjen vissza a politikától, ahogyan ő fogalmazott: „128-szor megüzenték nekem fideszes fürkészek és portyázók, hogy vonuljak vissza a belpolitikából, és akkor minden rendben lesz”.

Azt mondta, megtiszteltetésnek érzi, hogy Budapest főpolgármestere lehet, nincsenek más ambíciói, így nem készül arra sem, hogy miniszterelnök-jelöltként indul a 2022-es választáson.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here