Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A fideszes költségvetés következtében az alapvető megélhetés és az egészségügy terén is tovább romlik a nyugdíjasok helyzete.

Ez különösen azért szomorú, mert az MSZP javaslataival 2021-től még mindig lenne esély egy mindenkinek jobb társadalomban élni, mondta Korózs Lajos, a Parlament Népjóléti bizottságának MSZP-s elnöke hétfő délutáni online sajtótájékoztatóján.

Korózs emlékeztetett, pénteken a fideszesek elfogadták a 2021-es költségvetést, amelyből világosan kiderül, a nyugdíjasok semmi jóra nem számíthatnak, sőt, még drasztikusabban leszakadnak a bérektől a nyugdíjak. „Néhány éve az átlagbérhez képest az átlagnyugdíj 67-68%-on állt, erre az évre 52%-ra csökkent! Világos, hogy drasztikusan nyílik ki az olló a mindenkori bérek és a mindenkori átlagnyugdíj között” – hívta fel a figyelmet a nyugdíjasok több, mint 2/3-ának lesújtó helyzetére a szocialista politikus.

Elmondta, 2-3 nap múlva jelennek meg a júniusi inflációs adatok, amelyekből lehet majd látni, hogy továbbra is egyre romlik a nyugdíjasok, kiváltképp a kisnyugdíjasok helyzete, „akiknek a fogyasztásán belül a lakhatás és az élelmiszerköltségek rendkívül nagy hányadot tesznek ki” – mondta a képviselő rámutatva, hogy míg az alapvető élelmiszerek ára most is több, mint 10%-kal emelkedett, úgy a nyugdíjak továbbra is csak az általános infláció összegével fognak emelkedni a fideszes költségvetés szerint. „Ebből egyértelmű, hogy a nyugdíjasok rosszabbul járnak, hiszen a nyugdíjas kosár inflációjának mértéke most már sok-sok hónapja nagyobb, mint a lakosság egészének inflációs rátája” – tette hozzá.

Ismertette, amikor az MSZP benyújtotta a költségvetéshez módosító indítványait, három fő témakör köré csoportosított. „Az első volt ezek közül: Legyen mindenkinek megélhetése! A második az egészséghez való jog, a harmadig pedig egy megerősített szociális védőháló volt” – emlékeztetett az MSZP, az embereket segítő alapvető gazdasági javaslataira, majd pontokba szedte ezeket.

Állampolgári jogon mindenkinek jusson 1 köbméter ivóvíz!

Havi 15 m3 földgáz és 35 kW óra áram járjon jutányos áron mindenkinek!

A közgyógyítás támogatása 12 éve nem emelkedett: legyen ez most már magasabb!

Az átlag 140.000 forint 13. havi nyugdíj járjon mindenkinek, és térjenek vissza a svájci indexáláshoz! Ha erre már idén áttértek volna, akkor idén 2,8 helyett már idén is 6,5% nyugdíjemelés lett volna!

A járvány idejére javasoltuk, hogy 20.000 forintot kapjon minden nyugdíjas és a 100.000 forint alatti nyugdíjat korrigálják!
Végezetül felszólította a kormányt, tegye biztonságosabbá az idősotthonokat, hiszen 27-28.000 ember vár erre, akiket a kormányzati intézkedések és a propaganda elriasztottak a beköltözéstől.

„Ez óriási terhet jelent a családoknak, akik nem fognak tudni megbirkózni ezzel a problémával. A kormány rendeljen folyamatos tesztelést az idősotthonokban, az ott dolgozókat lássák el védőfelszereléssel, és még mindig nem késő: a szociális ágazatban is biztosítsák az 500.000 forintos egyszeri juttatást, amelyet az egészségügyi dolgozók illetve a rendőrök megkaptak”!

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here