A kormány továbbra sem hajlandó segítséget nyújtani azoknak a százezreknek, akik utcára kerültek vagy azoknak a tömegeknek, akiknek olyan mértékben csökkent a jövedelmük, ami miatt elviselhetetlenné válik az árnövekedés – írja “Brutális KSH adatok: egekben az élelmiszerárak, de mit tesz a kormány?” című közleményében az MSZP.

A szocialisták szerint ugyanígy magára hagyja a Fidesz azt a közel egymillió kisnyugdíjast is, akinek az ellátása az átlagnyugdíj alatt van; azokat, akik már képtelenek lépést tartani az árak drasztikus emelkedésével. 7,8%-kal emelkedtek az élelmiszerárak, de a kormány továbbra is azt mondja, hogy mindenki érje be az év eleji 2,8%-os nyugdíjemeléssel.

Ott tartunk, hogy már a zöldséget is húsárban mérik, és eljöhet az az idő, amikor egy kisnyugdíjas örülhet, ha egy héten egyszer zöldség, vagy gyümölcs kerül a tányérjára.

Bezzeg a fideszes haverok biztosan nem fogják megérezni az emelést, hiszen továbbra is bőkezűen, több száz milliárd forinttal támogatja őket a kormány. Azt viszont továbbra sem lehet tudni, hogyan akar a Fidesz segíteni a nehéz helyzetbe került tömegeknek – olvasható a közleményben.

Az MSZP szerint a nyugdíjasoknak és az állás és jövedelem nélkül maradt embereknek azonnali segítséget kell nyújtani, ezért elvárjuk, hogy az álláskeresési támogatás időtartamát és összegét bővítsék 9 hónapra és minimum nettó 100 ezer forintra.

Továbbá tisztességes, értékálló nyugdíjemelésre van szükség, ezért el kell indítani az alacsony összegű nyugdíjak felzárkóztatását, egyrészt a minimálnyugdíj radikális megemelésével, másrészt a 13. havi nyugdíj igazságos bevezetésével.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here