Tíz hónap, másfél évre felfüggesztett börtönre és 390 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte büntetővégzésében a bíróság azt a 31 éves budapesti férfit, aki 2020. január 28-án és 29-én egy kereskedelmi televízió weboldalára hasonlító honlapján álhíreket terjesztett arról, hogy törölték a Budapest-Peking repülőjáratokat, illetve hogy Budapest frekventált pontjain vírusfertőzött emberek estek össze és haltak meg minden előzmény nélkül.

Az ügyészség hivatalos értékelése szerint tehát “haszonszerzési céllal valótlan tartalmú, a köznyugalmat megzavaró helyszíni fotókkal ellátott álhíreket jelentetett meg abból a célból, hogy a hírek felzaklató hatására az általa üzemeltetett médiafelületeken a megtekintésszámokat növelje”.

A közösségi médiában is terjesztett posztot az ügyészség szerint az olvasói “mintegy négyezer alkalommal” meg is osztották.

Az ügyészség 2020 májusában emel emelt ellene vádat, miután a Nemzeti Nyomozó Iroda azonosította és elfogta. Mivel a férfi beismerte a bűncselekményt, az ügyészség kezdeményezte a bíróságnál, hogy tárgyalás nélkül, büntetővégzésben szabjanak ki rá felfüggesztett szabadságvesztést és pénzbüntetést.

Az ügyészség ennek megfelelően tudomásul is vette a Pesti Központi Kerületi Bíróság büntetővégzését, melynek jogerőre emelkedéséről egyelőre nincs információjuk. (Via Ügyészség)

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here