Az MSZP követeli, hogy a szociális ágazat dolgozói november 12-ig kapják meg az egyszeri 500 ezer forintos juttatást.

Mint közleményükben írják, a párt hónapok óta kéri, hogy részesüljenek egy egyszeri 500 ezer forintos juttatásban mind az egészségügy, mind a szociális szféra dolgozói, a Fidesz azonban „spórolni akar, és önkényesen válogatja ki, hogy ki kaphat és ki nem a jutalomból”.

A párt szerint tisztességtelen a Fidesz részéről, hogy különbséget tesz foglalkozás szerint, a veszélyhelyzetben a frontban dolgozók között, miközben mindannyian, mindent beleadva végezték munkájukat az emberek védelmében – fogalmaznak, hangsúlyozva: az otthonápolás és a házi segítségnyújtás, az idősek, vagy éppen a betegek gondozása hatalmas erőfeszítéseket követelnek a szociális ágazat dolgozóitól, éppen ezért a kormánynak kérés nélkül kellene elismernie az áldozatos munkájukat.

Az MSZP aláhúzza: továbbra is támogatják a szakszervezetek törekvéseit, ezért elvárják a kormánytól az érdekvédők követeléseinek megfelelően, hogy legkésőbb november 12-ig, a szociális munka napjáig fizesse ki az ágazat dolgozóinak az egyszeri pluszjuttatást!

„Kásler Miklós nem fordíthat hátat azoknak, akik az első vonalban harcoltak a járvány ellen, és a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévőknek nyújtottak segítséget megalázóan alacsony bérért. Az elmúlt időszakban végzett szolgálatuk után ezek az emberek a tapsnál, a vadhúsnál és az almánál többet érdemelnek a kormánytól!” – zárják közleményüket.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here