Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Óriási emberlánccal tiltakoztak az Óbudai-szigetre tervezett védmű ellen. – Orbán Viktor valamiért gyűlöli a fákat. Láttuk már korábban mit jelent az, ha a kormány szemet vet egy parkra. Láttuk mit tettek az Orczy-parkkal, a Városligettel és tudjuk mire készültek a Római-parton.

S most már azt is tudjuk, hogy mit terveznek a Hajógyári-szigeten – jelentette ki Szabó Tímea (Párbeszéd) Óbuda-Békásmegyer országgyűlési képviselője az Óbudai-szigeten szerdán rendezett élőláncos tiltakozás elé szervezett sajtótájékoztatóján.

A politikus szerint szó sincs a Hadrianus-palota helyreállításáról és még csak nem is a tervezett kajak-kenu központ miatt vennék körbe gáttal a szigetet: az ezer fa kivágásával, a több százezer család és kutyájának szabadidős helyszínéül szolgáló szigetre lakóparkot terveznének a luxusterepjárós NER lovagoknak, mint ahogy arra készültek a Római-parton is. Szabó Tímea szerint Orbán Viktornak több esze lehetne annál, hogy újra szembemegy azokkal, akik korábban már sikerrel akadályoztak meg egy természetkárosító gátépítést.

A Római-part után megfogjuk védeni a Hajógyári-szigetet is – mondta a zöldpárti politikus, aki a sziget beépítésének megakadályozását már csak azért is igen fontosnak tartja, mert Európában Budapest az egyik olyan város, ahol leginkább emelkedett a hőmérséklet az elmúlt években.

Innen folytatta a Nagyrét másik oldalán Kiss László (Demokratikus Koalíció) III. kerületi polgármester, aki szerint sokfélék vagyunk, sokféle pártot támogatunk, de abban mindenki egyetért, hogy egy élhetőbb várost akarunk a gyerekeinkre hagyni. Ehhez pedig az kell, hogy ne a betondzsungel legyen az egyetlen valóság.

A kerületi önkormányzat minden eszközzel meg fogja akadályozni a sziget beépítését. A városfejlesztési bizottság mai ülésén úgy döntött, hogy nem támogatja a sziget funkcióváltását. Maradjon meg szabadidős, rekreációs területnek. – A védműhöz készült dokumentáció szerint a sziget jelenleg kihasználatlan. Valóban az? – tette fel a kérdést a Nagyréten összegyűlt több száz fős tömegnek Kiss László.

Szerinte nagyon sokan használják nap, mint nap. Intő jelnek tartja, hogy a védműhöz készült dokumentáció szerint 5 százalékkal magasabb beépítettség 12 milliárd forintos hasznot hajtana. De vajon kinek? – vetette fel.

Kiss László levélben kért tájékoztatást Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztertől a kormány szigettel kapcsolatos terveiről. A tárcavezetőhöz fordultak a hajógyári kutyások is, arra kérve, hogy a K-hídtól északra lévő területet hagyják meg úgy, ahogy van, hiszen Budapesten az elmúlt 2 évben egymillióval nőtt a négylábúak száma, miközben alig van kutyafuttató vagy póráz nélkül használható zöldterület. A rendezvény végén a tiltakozók egymás kezét fogva hatalmas kört alkottak a Nagyrét köré.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here