Újra korlátozó lépéseket jelentett be a kormány, környező országokban nő a fertőzöttség, mondta Gulyás Gergely sajtótájékoztatón.

Mint fogalmazott, az első csatát megnyertük, az életet sikerült újraindítani, az egyik legbiztonságosabb ország a világon Magyarország, de meg kell akadályozni, hogy a vírust külföldről újra behurcoljuk- tette hozzá a miniszter.

Minél jobban tudjuk kontrollálni a határokat, annál jobban meg tudjuk őrizni a biztonságot. A határellenőrzést szigorítani kell. Ezért mostantól vörös, sárga és zöld kategóriába sorolják az államokat veszélyesség szerint és különválik a magyar állampolgárok és hozzátartozóik, illetve a külföldiek kezelése. A legsúlyosabb helyzet a vörös országokban van, a zöldben pedig a legenyhébb. Ezeket az országokat a tisztiorvosi szolgálat teszi közzé folyamatosan.

Magyar és külföldi állampolgárok esetében zöld ország esetében bárki beléphet minden korlátozás nélkül Magyarországra, de a zöld kategóriájú országokból érkezőket is szúrópróbaszerűen ellenőrzik. A másik két országból egészségügyi vizsgálat történik és ha fertőzésgyanú van, 14 napra karanténba kell vonulni.

Sárga országból érkezés esetén egy negatív teszt után lehet szabadulni a karanténból, vörös ország esetén ehhez kettő negatív teszt szükséges. Vörös országokból külföldiek nem léphetnek be az országba.

Sárga kategóriában van Bulgária, Portugália, Svédország, Románia, Egyesült Királyság, Norvégia, Oroszország, Japán, Kína és az Egyesült Államok.

Vörös kategóriába Albánia, Bosznia, Koszovó, Észak-Macedónia, Moldova, Montenegró, Szerbia és szinte minden ázsiai és afrikai ország van.

Horvátország egyelőre a zöld kategóriában marad.

Gulyás Gergely elmondta, hogy az országokat folyamatosan vizsgálják és ha drámaian változik a helyzet, azonnal változtatnak a besoroláson, ellenkező esetben hetente módosítanak rajta és szerdánként jelentik be a módosításokat

A rendelkezés kedd éjféltől, tehát szerdától lép életbe.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here