Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Történelmi csúcson az élelmiszerárak, 1300 forinttal drágább egy átlagos nagybevásárlás, mint tavaly ilyenkor. Májushoz képest 1 százalékos; míg a tavalyi évet nézve jóval nagyobb, 5,5%-os emelkedést tapasztalhatunk a Privátbankár elemzése szerint. Mindeközben béna-kacsa kormányunk ezzel nem is törődik.

Egekben az élelmiszerárak, de továbbra is önti Orbán és csapata a milliárdokat a haverok zsebébe, az emberek problémáival most sem törődik a Fidesz, pedig egyre többen tárják fel az árdrágulás brutális mértékét.

Az alma, a sertéshús, és a zöldség áremelkedése vezeti a mezőnyt, olcsóbb pedig csak 1-2 termék lett. A szakértők szerint a drágulás várható volt, de azt, hogy csökkenésre mikor számíthatunk, egyelőre nem tudni.

A Privátbankár 13 éve készíti el Árkosár névre keresztelt elemzését, melyben 30 élelmiszer árát vizsgálják havi rendszerességgel három kiválasztott hazai hipermarket polcain – árulta el az ATV Start című műsorában a portál főszerkesztője Gáspár András. A begyűjtött adatokból pedig átlagot számolnak, nemcsak az egyes termékcsoportokra, de a teljes kosárra nézve is.

Az árak aktuális állásáról elmondta: májusról júniusra 1 százalékos, míg tavaly júniushoz képest 5,5%-os drágulást tapasztaltak, ami az jelenti, hogy jelenleg több mint 1200-1300 forinttal drágább egy átlagos nagybevásárlás, mint tavaly ilyenkor. Bár tapasztaltak némi emelkedést az egyes áruházláncok közötti árkülönbségben, de összességében elmondható, hogy a mezőny továbbra is nagyon együtt mozog.

Mint az a kutatásukból is kiderült, legnagyobb mértékben az alma drágult: nagyjából 95%-os áremelkedést mértek.  A gyümölcs mellett a zöldség árára is növekvő árszínvonal a jellemző. Hiába tapasztalható az előző hónaphoz képest némi csökkenés, éves viszonylatban továbbra is emelkedés a jellemző – mutatott rá Gáspár. A havi csökkenés oka leginkább az idényzöldségek hazai beérésének köszönhető.

Jelentős növekedést mértek továbbá a húsárak területén is, ami elsősorban a sertéshúst és az ebből készült feldolgozott termékeket érinti. A párizsi esetében például jelentős, 30%-fölötti emelkedés tapasztalható most már hónapok óta.

Arról, hogy mi az, aminek az ára mégis csökkent, Gáspár nem tudott különösebben hosszú listát összeállítani. Csupán a burgonya kapcsán tapasztalnak – immár második hónapja – mérséklődést, valamint egyes üdítőket (például a narancslé) lehet még a korábbinál olcsóbban beszerezni.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy milyen brutális összegeket költ a Fidesz a haverokra, miközben a magyar embereknek egyre drágább a bevásárlás, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa Orbánék csak saját magukkal törődnek!

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here