Nem várt helyről kaptak pofont azok a választók, akik abban a hitben töltötték ki eddig a nemzeti konzultációt, hogy a kormány az eredményeket látva hoz meg fontos döntéseket- hívja fel a figyelmet a 24.hu

Kövér László házelnök, Kocsis Máté, a Fidesz és Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője nyújtott be egy határozati javaslatot az Országgyűlésnek, ami arról szól, hogy milyen feltételekkel adhatja a beleegyezését a kormány annak a 750 milliárd eurósra tervezett uniós hitelnek a felvételéhez, amivel az EU gazdaságát mentenék meg. 128 kormánypárti képviselő pedig meg is szavazta a határozatot, vagyis bizonyos feltételek mellett a kormány igent mondhat a kölcsönre. A fő megkötés az, a Fidesz-többség elfogadhatatlannak tartja, hogy az uniós forrásokat „politikai és ideológiai feltételekhez”, azaz jogállamisági kritériumokhoz kössék- hívja fel a figyelmet 24.hu, hozzátéve:

Csakhogy ez ugyanaz a hitelcsomag, amit az aktuális nemzeti konzultáció kérdéseinek összeállításakor még így címkéztek:

A koronavírus-járványt követő gazdasági válság kezelésére Soros György új tervvel állt elő. Ebben azt javasolja, hogy az Európai Unió tagországai vegyenek fel hatalmas kölcsönöket (örökkötvények), amelyek után generációkon keresztül, örökre kamatot kellene fizetni. A szakértők szerint ez adósrabszolgaságba taszítaná a nemzeteket. Ön elutasítja Soros György tervét, amely beláthatatlanul hosszú időre eladósítaná hazánkat?

A nemzeti konzultáció a kormány végtelen demokratikusságának papíralapú bizonyítéka, mondják a Fideszben, hiszen – igaz, jobbára a fentihez hasonlóan irányított kérdések révén – megkérdezik a választókat, és annak megfelelően döntenek. Ha azt akarják az emberek, hogy ne legyenek itt migránsok, akkor a kerítésen kívül tartják őket – és sorolhatnánk.

Most azonban valami elromolhatott. A konzultációkat még javában postázzák, a parlament mégis beleegyezett a hitelfelvételbe – noha a válaszokat még nem is látták a kormányoldalon. Ezek után pedig különösen kíváncsiak lehetünk majd rájuk.- zárja gondolatait a cikk író.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here