Komjáthi Imre az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta: az évek során „kicsemegézték” a postából a hasznot hozó szolgáltatásokat, de a munkások bére változatlan maradt.

Szombatra tüntetést szerveznek a postás szakszervezetek, ugyanis úgy érzik: a bértárgyaláson nem kaptak „komolyan vehető” ajánlatot. Ők ugyanis Komjáthi szerint egyszeri pluszpénzt kapnának, viszont inkább béremelést szeretnének.

Komjáthi szerda délután beszélt az egyik szakszervezet vezetőjével, aki azt mondta neki: elkeserítőnek tartja, hogy miközben ők a bérükért küzdenek, a társadalom részéről nem mindig érezhető a támogatás. Sokan ugyanis csak legyintenek, és azt mondják: a mi bérünk is kevés. Az MSZP alelnöke szerint mindeközben a postások egy részének bére a minimálbérhez közelít.

Emlékeztetett: korábban a kelebiai postamester öngyilkosságot követett el, búcsúlevelében pedig a jelenlegi rendszert okozta, amely Komjáthi szerint az évek során „kicsemegézte” a postából a hasznot hozó szolgáltatásokat. A postások viszont folyamatosan dolgoznak, télen-nyáron, sőt, a járványhelyzet alatt is lehetett rájuk számítani.

Komjáthi szerint a kormányzat többet is tehetne értük – példaként említette, hogy az Orbán-kormány alatt mennyivel nőtt meg például az államtitkárok száma, akik mind fizetést kapnak. „Én már nem stadionozok, én államtitkározok” – mondta Komjáthi.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here