Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Mi lesz a cserdi álomból?” címmel indult beszélgetés a Klubrádión arról, mi vezethetett Bogdán László halálához. A műsorban Nagy Simon mesélt a polgármesterről. A férfi annak a leendő csomagolóüzemnek a vezetője, amelyet néhány hét múlva adtak volna át Cserdiben.

Nagy Simon szerint Bogdán László halála kapcsán „kell és lehet is beszélni arról, hogy mi és hogyan történt, hogyan őrölte őt föl az a munka, amit végzett az évtizedek alatt. De még inkább arról érdemes beszélni mit tett le ő és mit tett le ez a kis falu az asztalra” – fogalmazott.

A beszélgetés során felidézték: egy időben, Cserdiben mintegy 120-an voltak ott közmunkán. Bogdán László polgármester beindított egy programot, melynek keretein belül a közmunkások zöldséget és gyümölcsöt termesztettek, később pedig felmerült, hogy a terményt el is lehetne adni. Feldolgozva, becsomagolva.

Mint arról Nagy Simon beszámolt, egy uniós pályázaton nyertek is erre pénzt, megindult a beruházás: nagy építkezés kezdődött. A férfi szerint ez azonban már meghaladta Bogdán László erejét.

„Erre az építkezésre a környékben sokan voltak irigyek, sokan próbálták kihasználni a saját érdekeik szerint, Laci pedig egy végtelenül jószívű és hiszékeny ember volt, aki próbált mindent a legjobban csinálni, úgy, ahogy azt a szíve és esze diktálta. Úgy gondolom, sok esetben félrevezették őt” – vélekedett Nagy Simon a műsorban. A férfi elmondása szerint, ahogy az uniós támogatással indult beruházás a vége felé közeledett, egyre nehezebben fért bele a keretbe, és bár építkezéshez pro forma semmi köze az önkormányzatnak, mégis Bogdán Lászlón csapódott le minden.

Közben a magyar állam csökkentette a közmunkások számát, így az a modell, amit Cserdiben kitaláltak, egyre kevésbé volt tartható – tett hozzá Nagy Simon, aki szerint a polgármesternek nem volt akut egészségügyi problémája, ami az öngyilkossághoz vezetett volna.

„Inkább arról lehet szó, hogy minden ilyen nagy formátumú embernek, aki ilyen nagy tetteket szokott véghez vinni, ott van az a kettősség. Az, hogy a nagy víziókat látják, együtt jár azzal is, hogy két végén égetik a gyertyát és sokkal jobban megviselik őket bizonyos dolgok” – vélekedett a tragédiáról a férfi.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here