Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

A munkák idején másfél évig sem a gyalogosok, sem az autósok nem használhatják a hidat. Tüttő Kata, Karácsony Gergely MSZP-s helyettese hangsúlyozta, hogy most egy 25 évre szóló felújításról döntöttek. Márciusban kezdődhet el a Lánchíd felújítása.

 

Már biztos, hogy a Váralagutat nem újítják fel, csak a Lánchíd munkálatai kezdődhetnek el. A közbeszerzési eljárás megváltozott műszaki tartalmát most fogadták el.

“A Lánchíd felújítása elindul! A Lánchidat fel fogjuk újítani. Akkor is, hogyha a kormányzati lába ennek a részének erőteljesen billeg. Mivel a híd nyilatkozatok szintjén úgy tűnik, hogy közös ügyünk, és abban bízom, hogy egy mostanában induló párbeszéd gyümölcsözőre fordul” – mondta Tüttő Kata főpolgármester-helyettes a sajtótájékoztatóján.

A beruházást a főváros saját forrásból: részben hitelből, részben a kormány hatmilliárdos hozzájárulásából fedezi. Az előző árajánlatot évekkel ezelőtt kapta a főváros.

“Az átlagár 23 milliárd forint körül volt – számolt be Tüttő, és hozzátette, hogy nem tudják, hogy a pandémia hogy befolyásolja az árakat. A közbeszerzési eljárás jövő év februárjában zárulhat le, a felújítást 2021 márciusában kezdhetik meg.

“Az egész felújítást körülbelül 30 hónapra tervezzük, ebből a 30 hónapból 18 hónapra lenne maga a Lánchíd lezárva. Tehát, mi azt gondoljuk, hogy 2023-ban a hidat vissza tudjuk adni a közlekedőknek” – egészítette ki Fendrik László, a Budapesti Közlekedési Központ Zrt vezérigazgatója.

A Budapest Közút vezérigazgatója azt is elmondta, hogy naponta ellenőrzik, hetente vizsgálják a hidat, és folyamatosan gondoskodnak a kisebb javításokról. Így, a közlekedés sem a gyalogos, sem a gépjárműforgalom számára nem veszélyes. De nagyobb rendezvényeket a felújítás után sem engedélyeznek.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here