Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Feljelentést tesznek ismeretlen tettesek ellen a Tihanyi-félszigeten történt természetpusztítás miatt – mondta az LMP társelnöke pénteken, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón. Mint kifejtette, az elmúlt években felpörögtek a Tihanyi-félszigeten a természetkárosító beruházások, építkezések. A szabálytalanságoknak kedvez a Fidesz által hozott és 2017-ben életbe lépett építési törvény.

 

Az MTI tudósítása szerint az ellenzéki politikus kifejtette, meg kell állítani, hogy egy szűk gazdasági elit – a jogi kiskapukat kihasználva – gátlástalanul letarolja a Balaton környéki zöldfelületeket, fák sokaságát vágja ki saját luxusigényeinek kielégítésére.

Elfogadhatatlannak nevezte, hogy a környezetvédelmi hatóságok nem avatkoznak be, és kifogásolta, hogy a helyi polgármester sem emelt szót, amiért településén “elhordtak egy hegytetőt”.

“Felháborítónak tartjuk, hogy egy tájvédelmi körzetben, ami ráadásul része a Balaton-felvidéki Nemzeti Parknak, egy hegytetőt elhordanak, aminek nyomán éktelenkedő tájseb keletkezik, hogy egy védett területen a természetvédelem szempontjai a gazdasági érdekek mögé sorolódnak” – fogalmazott Schmuck Erzsébet társelnök a közleményében.

 

Schmuck szerint a természetkárosító beruházások, építkezések az elmúlt években felpörögtek a Tihanyi-félszigeten, és a szabálytalanságoknak kedvez a 2017-ben életbe lépett a Fidesz által elfogadott építési törvény. A index.hu beszámolója szerint azt mondta: ha szabálytalanságra derül fény, nincs példa arra, hogy az épületeket lebontanák, csak kiszabnak egy nagyobb bírságot, amit az építtetők bekalkulálhatnak a beruházás költségeibe.

A természetkárosításra példaként hozta, hogy ledózeroltak a félszigeten egy hegyet, a majdnem egyhektáros telken múlt év végéig szőlő, rét és gyümölcsös volt, most ugyanott óriási gödör található, amin egy majdnem 400 négyzetméteres, lakófunkcióval is rendelkező mezőgazdasági épület lesz pazar kilátással. Erről nemrég a 444.hu számolt be.

A Tihanyi-félsziget erdői, szőlői, valamint a külső és a belső tó számos ritka növénynek és állatnak biztosít élőhelyet, a területnek különleges geológiai értéke is van.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy a Fidesz-törvénynek hála, mit művelnek a Balatonnál, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa, hogy a felelőtlen kormányunk hogyan teszi tönkre hazánkat!

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here