Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egy kicsit több, mint egy éve a párizsi Notre-Dame-ban csaptak fel a lángok,  ma újabb katasztrófa rázza meg Franciaországot, újra egy nagy múltú katedrális lángol.

Tűz ütött ki a Franciaország észak-nyugati részén található Nantes katedrálisában. A Szent Péter és Szent Pál katedrálishoz nem sokkal reggel 8 előtt riasztották a tűzoltókat, akik bár nagy erőkkel dolgoznak a lángok megfékezésén.

A gótikus katedrálist 1434-ben kezdték el építeni, és több mint 400 évig tartott befejezni, ugyanis csak az 1800-as évek végére lett kész. A templomot bombatalálat érte a II. világháborúban, és a hetvenes években és 2015-ben is kigyulladt

Az első jelentések még nagy tűzről szóltak, amelyet akkor még nem sikerült megfékezni, a tűz tovább terjedt. Fél kilenckor viszont már lángokat nem, csak sűrű fekete füstöt lehetett látni. Hatvan tűzoltó dolgozik a lángok megfékezésén, írta a Le Figaro.

A tűz keletkezésének oka egyelőre ismeretlen. Az Ouest-france.fr helyi lap szerint nem zárható ki, hogy gyújtogatás okozta a tüzet. Pierre Sennès államügyész ugyanis arról beszélt, hogy elképzelhető, hogy bűncselekmény történt.

François Renaud, az egyházmegye egyik képviselője azt mondta, hogy az első vizsgálatok szerint egyszerre három helyen keletkezett a tűz. A katedrális orgonája gyulladt ki, illetve az oltár jobb és bal oldalánál, és a 17. századi haralmas orgona minden bizonnyal teljesen megsemmisült. A templom több, 16. századi üvegablaka is megsemmisült.

A katedrális környékét a rendőrség lezárta, több mint 100 rendőr biztosítja a területet. A város polgármestere, Johanna Rolland a helyszínen köszönetet mondott a tűzoltóknak, egyben mérhetetlen szomorúságáról beszélt.

Jean Castex miniszterelnök a hírek szerint a helyszínre siet. Emmanuel Macron francia elnök a Twitteren azt írta, hogy a Notre Dame után egy újabb katedrális áll lángokban. Támogatásáról biztosította a tűzoltókat, „akik minden kockázatot vállalnak, hogy megmentsék ezt a gótikus drágakövet a hercegek városában.”

Kicsit több, mint egy éven belül ez a második hatalmas katedrális tűz Franciaországban. 2019. április 15-én este ugyanis tűz ütött ki a párizsi Notre-Dame-ban. Nem szándékos gyújtogatás történt. A katasztrófa az épületben zajló felújítási munkálatokkal függhet össze.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here