Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Demonstrációt szerveznek szombat 11 órára a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárcanélküli Fidesz-miniszter, Bártfai-Mager Andrea irodája elé a postánál dolgozók szakszervezetei.

Felhívásuk szerint azért vonulnak utcára, mert az idei évre nem ajánlott béremelést a munkáltató, noha a postások igen alacsony fizetésekért dolgoznak.

A hétfői bértárgyaláson a Magyar Posta Zrt. csak egy egyszeri bérkiegészítésre tett ajánlatot a cég dolgozóinak. A szakszervezetek a koronavírus előtt megjelenése előtt 15 százalékos béremelést követeltek, ám ebből engedtek 5 százalékot, miután kiderült: a vállalat sok bevételtől esett el az utóbbi hónapokban.

Azt az „ajánlatot” viszont elutasították, hogy alapbéremelés helyett idén már másodszor egyszeri pénzt kapjon a munkavállalók egy része. A cégnél töltött idő után járó „hűségjutalomra” azok nem lennének jogosultak, akik öt évnél rövidebb ideje dolgoznak a Postánál.

Az érdekvédők számításai szerint a Posta több mint 29 ezer dolgozójával számolva az augusztusi pluszpénz az összes bér mindössze 1,5 százalékának felel meg, az inflációval együtt pedig nem béremelést, hanem csökkenést jelentene.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here