Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Cseh Katalin hangsúlyozta, hogy történelmi jelentőségű a költségvetési megállapodás, amit az EU-csúcson ma reggel elfogadtak. A döntés egy olyan hatalmas léptékű mentőcsomagot is tartalmaz, amely a koronavírus utáni helyreállítást szolgálja, ez mindenképpen üdvözlendő- fogalmazott a politikus.

A Momentum EP- képviselője abban bízott, hogy minél több vissza nem térítendő támogatást kapnak, ez lett volna jó Magyarországnak is szerinte, az alkudozások miatt viszont csökkent ennek az összege. Cseh az ATV Start műsorában elmondta, hogy közös kötvénykibocsátás megszületetésével az európai szolidaritás felé tettek egy lépést a tagállamok.

A jogállamisági mechanizmus kikerült, olyan kontextusban szerepel, hogy tiszteletben kell tartani- ennek kapcsán megjegyezte, hogy ők bíztak benne, hogy a költségvetés tartalmazni fogja a jogállamisági feltételeket, viszont továbbolvasva a szövegben az is le van írva, hogy a mechanizmus kidolgozása a jövőre csúszik, és ezt minősített többséggel elég lesz elfogadni.

Ez azt jelenti, hogy most nincs ugyan jogállamisági feltétel, viszont az Európai Bizottság egy javaslatot fog prezentálni, amit a tagállamoknak nem egységesen, hanem minősített többséggel kell elfogadnia. Ez a tagállamok 55 százalékát, a lakosság legalább 65 százalékát jelenti- magyarázza a politikus.

Cseh Katalin úgy fogalmazott, hogy ahhoz a mechanizmushoz, amit javasoltak a szövegben, nem kell minden tagállam támogtása- azonban kérdéses, hogy mi lesz ténylegesen ebben a egyezményben.

A Momentum politikusa szerint Orbán Viktor a halogatásra játszott, viszont ha az Európai Bizottság kellően kemény javaslatot tud az asztalra tenni, talán van arra esély, hogy be tud épülni a költégvetésbe a jogállamiság feltételrendszere. A Momentum szerint a legjobb esély erre most lett volna, viszont az egyhangúsági szabályok megnehezítették ezt.
Cseh Katalin szerint nem lett olyan erős a szöveg, mint amit ők szerettek volna. Egy kompromisszum született, a jogállamiság említve van, civil szervezetek kaphatnak pénzt, a mechanizmus kidolgozása azonban későbbre marad.

Menczer Tamás kijelentésére, miszerint ha nem Orbán Viktor lenne a miniszterelnök, akkor már holland gyarmat lennénk Cseh Katalin úgy reagált, hogy ha nem Orbán Viktor lenne a miniszterelnök, nem lenne szükség a jogállamisági mechanizmusra. A jogállamiság nem zsarolási potenciál, hanem az uniós alapérték. „Üzenek egy dolgot a kormánynak: nem muszáj lopni! Ha ezt betartják, nincs baj, ha betartják a jogállamisági feltételrendszert, nincs baj”-mondta Cseh Katalin.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here