Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

A főpolgármester egy posztban köszönte meg, hogy Heller Ágnes örökösei a Fővárosra bízták a filozófus hagyatékát, amit egy új iskola, a Budapesti Iskola Intézet fog kezelni.

“A célunk, hogy leendő iskola nemcsak az említett filozófusok hagyatékával foglalkozik majd, hanem a későbbiekben egy progresszív gondolkodású, kulturális sokszínűséget előtérbe helyező intézménnyé váljon, méltóképpen Heller Ágnes és Fehér Ferenc szellemi örökségéhez. Lehetővé szeretnénk tenni, hogy ez a páratlanul gazdag és különleges hagyaték mindenki számára hozzáférhető legyen” – írta Karácsony Gergely.

Heller Ágnes, tanított a berlini egyetemen, a melbourne-i La Trobe Egyetemen, a torinói egyetemen, a São Pauló-i egyetemen, végül New Yorkban (New York, New School for Social Research) kapott katedrát, 1986-ban.

Ez utóbbi állását még az 1990-es évek elején is fenntartotta, de közben, 1990-től már hazajárt filozófiai előadásokat tartani a szegedi József Attila Tudományegyetemre és a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetemre. 1995-ben habilitált.

1995-től 1999-ig, nyugdíjazásáig az ELTE Esztétika Tanszékén tanított. Hazajövetelekor megválasztották az MTA levelező, majd rendes  tagjának. Mind a tudományos, mind a politikai és kulturális életnek aktív szereplője maradt. 2010-től professor emeritaként ismét tanított az ELTE Esztétika Tanszékén.

2019. július 19-én a balatonalmádi strandról úszni ment, ám a parton hiába várták az ismerősei, nem tért vissza. Pár órával később a rendőrség is megerősítette a hírt, miszerint a 90 éves filozófusnő a Balatonba fulladt. Július 29-én helyezték végső nyugalomra a Kozma utcai izraelita temetőben.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here