Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ma reggel lemondott tisztségéről Balassa Balázs, a balatoni kisváros, Szigliget független polgármestere, és felállt az önkormányzat négy független tagból álló képviselő-testülete is – értesült a hirbalaton.hu. A polgármester  közölte: „Nagyon nehéz döntés volt, de úgy érzem, hogy ma már nem lehet aszerint az értékrend szerint végezni a munkámat, amiben hiszek, és amit képviseltem az elmúlt 22 évben”.

 

„A képviselő-testülettel ismertettem a fenti elhatározásomat, és mivel átérzik a döntésem súlyát és egyetértenek az érveimmel, ezért úgy határoztunk, hogy 2020. július 22-én a képviselő-testület kimondja feloszlását” – fogalmazott Balassa Balázs, aki 22 éve töltött be tisztséget Szigliget vezetésében. Kezdetben képviselőként, 18 éve pedig polgármesterként.

A hirbalaton.hu kérdéseire válaszolva elmondta, a térségben sokan tudják, hogy nem szeretett volna már a tavalyi választásokon sem elindulni. Leginkább a megkezdett munkák befejezéséért, és a jelenleg is zajló pályázatok miatt döntött úgy, hogy ismét megméretteti magát – tette hozzá. Amikor ez kiderült, nem akadt, aki ringbe szállt volna vele, mivel nem sok esélye lett volna.

A hirtelen távozó polgármester elmondta, hogy egyre nehezebben élete meg az igazságtalan, rosszindulatú támadásokat. Rá kellett döbbennie arra, hogy nagyon megváltozott az a közeg, ami körül vesz bennünket, és amiért korábban időt, energiát nem kímélve szeretett dolgozni. Végső döntésének meghatározó okát még nem szeretné nyilvánosságra hozni.

 

Ha summázni kellene, hogy településen belüli konfliktusok, vagy külső okok vezettek a lemondásához, mi lenne a válasza? – Egyértelműen külső, válaszolta a polgármester

Majd hozzá tette még azt is, hogy „az elmúlt 9 hónapban mindent megtettem azért, hogy méltó legyek a választók újabb bizalmára. Úgy gondolom becsülettel dolgoztam a település, a térség fejlődéséért. Mindig is büszke leszek Szigliget vezetésem alatt elért eredményeire. Arra, hogy úgy tudtunk egy élhető és elismert településsé válni, hogy közben meg tudtuk őrizni értékeinket. Ugyancsak büszkeséggel tölt el, hogy 5 évig, első falusi polgármesterként én lehettem a térség egyik legpatinásabb szervezetének, az önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetségnek elnöke 2019-ig. Jelenleg ennek a szövetségnek a társelnöke vagyok, mely pozíciót a jövőben már nem tölthetem be”- jelentette ki a polgármester

Szigliget működése azért volt példaértékű az elmúlt években, mert balatoni településként ellen tudott állni a befektetői nyomásoknak, és a beépítési láznak.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here