A Demokratikus Koalíció azt kéri a bíróságtól, szólítsa fel a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványt, hogy tegyen eleget a jogerős bírsági ítéletnek, és adja át a tao-pénzek felhasználásáról szóló dokumentumokat – mondta Varju László, a DK országgyűlési képviselője a budapesti sajtótájékoztatóján.

A parlament költségvetési bizottságának elnöke, a DK alelnöke felidézte: bár már évekkel ezelőtt jogerős bírósági ítélet született arról, hogy a Puskás Akadémiát működtető Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak ki kell adnia a társaságiadó-kedvezményekként (tao) érkezett összeg költéseiről szóló dokumentumokat, az alapítvány nem hajlandó az ítéletet végrehajtani.

A párt ezért bírósági végrehajtót vett igénybe, de a bírósági végrehajtó felszólítására is csak nagyon szerényen történik meg a teljesítés, hónapok alatt alig bocsátottak rendelkezésükre dokumentumokat – mondta Varju. (Korábban előfordult, hogy a végrehajtó sajnos nem tudta megnyitni a felcsúti alapítvány számláit tartalmazó pendrive-ot, ezért visszaküldte Felcsútra.)

Varju László azt mondta, a végrehajtási törvény értelmében lehetősége van a bíróságnak arra, hogy felszólítsa a kötelezettet az ítélet végrehajtására és a dokumentumok átadására. Itt az ideje ennek, és amennyiben az alapítvány továbbra sem adja át a dokumentumokat, a bíróság akár többször is megbüntetheti – mondta Varju.

Ráczné Földi Judit, a Demokrata Képviselők Közösségének elnöke, a DK elnökségi tagja a sajtótájékoztatón azt mondta: szerdán újabb, összesen 60 millió forint összegű számlát kaptak kézhez az alapítványtól, amik kb. 2 hónapot „fednek le”, és „semmi mást nem tartalmaznak, mint gyümölcs-, zöldség- és gyógyszerszámlákat”.

Felháborítónak nevezte, hogy a többévi pereskedés ellenére sem juthatnak hozzá a dokumentumokhoz. Azt mondták, a szerdán kézhez kapott számlákat nyilvánosságra hozzák, és tovább küzdenek azért, hogy megkaphassák az alapítvány tao-költéseiről szóló számlákat.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here