Nagyon aggasztónak tartja a magyar média helyzetét az Európai Bizottság alelnöke – írta a Politico. A lap szerint Vera Jourová főleg az Index miatt aggódik.

 

Az alelnök szerint nem szabad engedni, hogy a gazdasági nyomás politikai nyomásgyakorlást eredményezzen. Jurová hozzátette: ki fogják vizsgálni a 400 kormányközeli médiumot tömörítő KESMA, vagyis Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány esetét is.

Mint mondta: nagyon komolyan veszik a magyar esetet. A Miniszterelnöki Kabinetiroda azt közölte a Politicóval, hogy nem nyilvánít véleményt a médiapiaccal kapcsolatos ügyekben.

Az Európai Bizottság alelnöke üzente az Index stábjának. „Amit tesznek, azok az értékek, amelyekért küzdenek, a tömegtájékoztatás szabadsága és sokszínűsége mind-mind elengedhetetlenül fontos a demokrácia és Európa számára.

Az olvasóktól kapott támogató üzenetek is arról tanúskodnak, mennyire fontos munkát végeznek. Számíthatnak a támogatásomra” – idézte a Media1.hu.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here