Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) elnöke, Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz  drámai hangnemben figyelmeztette a világ közvéleményét: „Arra kérünk mindenkit, hogy élet-halál kérdésnek tekintse, hova megy, mit csinál, kivel találkozik, mert az”.

Nemhogy múlna, egyre intenzívebbé válik a világban a koronavírusjárvány. A Johns Hopkins Egyetem összesítése alapján a csaknem negyven ország jelentett az utóbbi egy hétben rekordszámú napi új fertőzöttet, vagyis a Reuters számításai alapján a járvány gyorsuló ütemben terjed a világban.

Indiában a héten egymillió fölé emelkedett a fertőzöttek száma, és a szakemberek szerint még hónapokig emelkedhet. Rekordok nemcsak a legnagyobb gócpontokban, vagyis az USA-ban, Brazíliában és Indiában dőltek meg, hanem például olyan távolkeleti országokban is, ahol már úgy tűnt, hogy túl vannak a nehezén: Dél-Koreában, Japánban, Hongkongan is.

De új rekordot jelentettek Ausztráliából is, ahol júliusban lángolt fel újra a járvány, illetve Belgiumból, ahol a járvány első hulláma lakosságarányosan az egyik legnagyobb pusztítást végezte.

A mi szempontunkból a legaggasztóbb talán az, hogy Ukrajnában, ahol hosszú hetek után végre csillapodni látszott a járvány, újra ezer felett regisztráltak új fertőzötteket. Ott jelenleg 26842 aktív fertőzöttet tartanak nyilván. Ráadásul az elmúlt 24 órában regisztrált 106 új eset alig marad el a korábbi rekordtól, a június 26-án regisztrált 1109 fertőzöttől.

A fertőzések számának felfutása nem sok jót ígér, az eddigi tapasztalatok alapján a fertőzésszám emelkedését egy héttel követi a kórházi kezelésre szorulók számának növekedése, azt pedig két héttel a halálozások számának emelkedése.

Az Egyesült Államokban, ahol a legriasztóbbak az adatok, a héten négymillió fölé nőtt a regisztrált fertőzöttek száma, és négy egymást követő napon volt több mint ezer a napi halálozási szám. Brazíliában és Indiában – amelyek a szakemberek szerint még több hónapra vannak a járvány tetőzésétől – átlépte a fertőzések száma az egymilliót a héten.

A dél-koreai egészségügyi hatóságok 113 új fertőzéses esetet jelentettek szombaton az utóbbi 24 órából, amely március vége óta a legnagyobb szám.

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) elnöke, Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz ennek megfelelő hangnemben figyelmeztette a világ közvéleményét: „Arra kérünk mindenkit, hogy élet-halál kérdésnek tekintse, hova megy, mit csinál, kivel találkozik, mert az”.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here