Természetesen Fideszéknek semmi köze, semmihez sem. De amihez van közük abban is hazdgálnak egy sort.

Miközben a kormány hivatalosan nem kommentálja magántulajdonban lévő médiumok belső ügyeit, a Fidesz az Európai Néppárt tagjainak egy belső levélben mondta el a véleményét az ügyről. A levelet a brüsszeli Politico tette közzé, ebben az egyoldalas szövegben is egy magáncég belső ügyeire hivatkoznak.

“A magyar ellenzék tévesen hivatkozik a magyar kormány politikai beavatkozására. Valójában az események egy magánvállalkozás üzleti ügyeinek következtében alakultak így, és a magyar kormány tartózkodik attól, hogy ilyen ügyeket kommentáljon” – áll a levélben.

A történtek a kormány szerint úgy zajlottak, hogy Dull Szabolcs főszerkesztőt a tulajdonosi oldalról az igazgatóság elnöke azért távolította el az igazgatóságból, mert “üzleti titkokat szivárogtatott ki egy versenytárs online portálnak”, ezért megrendült benne a bizalom.

Egy hónappal később kezdeményezték a menesztését, emiatt több mint 80 alkalmazott is felmondott, “ami jelentős figyelmet vont magára, és az ellenzék azt állítja, hogy az események politikai beavatkozás hatására történtek”.

A továbbiakban a levél “megalapozatlan állításokról” ír, mondván a “magáncégek szabadon működnek Magyarországon”, az üzleti döntéseik pedig a saját felelősségük.

Magyarázatképp azt is írják, hogy az Index esetében a jövőbeni működéséről folytatott belső vita alakult ki, és ez vezetett a vezetőségi döntésekhez. “A magántulajdonban lévő online hírportál főszerkesztőjének menesztése egy belső döntés volt, amely kizárólag a cég vezetőségét érintette” – írják, és erre hivatkozva hangsúlyozzák, hogy a kormány nem kíván ilyen ügyeket kommentálni, miközben az ellenzék persze ezt is arra használja fel, hogy a kormányt vádolja politikai beavatkozással.

Persze Fideszék levele jótékonyan hallgat arról, hogy az index teljes pénzügyei ki lettek korában szervezve és a bevételeket az Indamédia nevű cég biztosítja, ami igazai fekete öves Fidesznyik tulajdonol.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here