Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ma, tehát a  csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely enyhítés helyett várhatóan a járványügyi intézkedések szigorításáról fog beszélni – tudta meg a Magyar Nemzet kormányzati forrásból.

Mint írják, az enyhítés biztosan nem volt napirenden a tegnapi kormányülésen, tehát alighanem eldőlt, hogy augusztus 15. után sem tarthatják meg a nyári fesztiválokat és 500 fő feletti koncerteket.

Azt az értesülést viszont az Emmi tagadta, hogy 500-ról 200-ra csökkentenék a kulturális események maximális látogatószámát.

Gulyás Gergely két héttel ezelőtt közölte, hogy elmaradnak a Szent István-napi állami rendezvények (ideértve a tűzijátékot is), arról pedig július végén döntenek, hogy augusztus 15. után engedélyezik-e az 500 fősnél nagyobb zenés-táncos rendezvényeket.

A miniszter már akkor is úgy fogalmazott, hogy több érv szól ez ellen, mint mellette. A Magyar Nemzet cikke szerint a szigorítás jogosságát igazolja az is, hogy a koronavírus lett a harmadik leggyakoribb halálok a világon.– derül ki a Johns Hopkins Egyetem, a Global Burden of Desease Study és a Worldometers Populations nyilvántartásainak összesítéséből.

Ez azt jelenti, hogy a koronavírus-fertőzés megelőzi a terrorizmust, mérgezéseket, a kihűléses és hősokkos haláleseteket is, a Covid–19-et csak a cukorbetegség és a tuberkulózis előzi meg. A felsorolásban ugyan nem szerepelnek a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a daganatos megbetegedések, de az adatok így is elég riasztóak annak fényében, hogy az összesítésben először március 16-án megjelent vírus a kezdeti 7668 halálesetről 654 ezerre ugrott, mindössze négy hónap alatt.

Az adatok alátámasztják: felelőtlenség lebecsülni a világszerte egyre több fertőzést és halált okozó vírust. A WHO szerint is a szigorral lehet megfékezni a koronavírus terjedését, ám komolyabb korlátozásokra egyelőre kevés ország szánta el magát- írja a kormányzati lap

A koronavírus-fertőzöttek száma a keddi összesítés szerint meghaladta a 16,5 milliót, a halálos áldozatok száma pedig a 654 ezret, a fertőzés 188 országban és régióban van jelen. A legtöbb fertőzött az Egyesült Államokban van: négymillió ember kapta el a kórt, és több mint 148 ezer halt bele, miközben csak hétfőn 57 ezer új esetet regisztráltak- összegzi a Magyar Nemzet

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here