Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az utóbbi időben intenzív Facebook-felhasználó lett. E felületről is nyomon követhető, hogy szinte folyamatosan úton van. Még a koronavírus-járvány idején is állandóan úton volt a politikus, ezért közérdekű adatigényléssel fordult a Hírklikk a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz, azt tudakolva tőlük, merre járt idén Szijjártó Péter miniszter.

A miniszteri Facebook bejelentkezések közt szembetűnő volt, hogy szinte mindig az állítólag nem kormánygépnek vásárolt honvédségi luxus jetek egyikének fedélzetéről jelentkezett be, vagy a gép előterében mesélt arról, éppen hová készül.

A posztjaiból kiderült, előfordult olyan eset is, amikor nem is Budapestről indult útnak a nem kormánygéppel, hanem szülővárosába Győrbe rendelte azt.

A tárca a január elseje és július első napja közti időszakra vonatkozóan szolgáltatott adatot, de elhárította annak közlését, hogy hányszor közlekedett honvédségi géppel a politikus és hány alkalommal vett igénybe egyéb megoldást az utazásaihoz.

A tárca arra pedig egyáltalán nem válaszolt, hogy mi indokolta, hogy Szijjártó Rómába nem Ferihegyről, hanem Győrből indult. A minisztérium a portálnak a következő választ küldte:

„Adatigénylése tárgyává tett repülőutakat jelen levelünk mellékleteként csatoltan megküldjük. Miniszter Úr útjainak megvalósításához a Minisztérium részben repülőjegyeket vásárolt szerződött partnerén keresztül, részben a honvédségi gépeket vette igénybe. Tájékoztatjuk továbbá, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján az utak átlagára 3 millió 86 ezer 921 forint volt.”

A külügyi tárca által eljuttatott excel táblázat szerint, január és július 1. között 50 alkalommal ült fel a politikus valamilyen repülőre, vagyis a 3 milliónál is több átlagárat figyelembe véve, 154 millió 346 ezer 050 forintért utazott. A tárcavezető idén kétszer is járt New Yorkban, egyszer Washingtonban, de járt az Üzbég Köztársaságban, a Kirgíz Köztársaságban és Indonéziában is.

Felbukkant Moszkvában és persze többször megfordult Brüsszelben és Berlinben, de járt a törökországi Ankarában is. Bár voltak a lista tanúsága szerint távolabbi úti céljai, azért többségében Európában volt, éppen ezért valószínűsíthető, hogy hivatalos programjaira inkább honvédségi géppel utazott el, mint menetrend szerinti járattal.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here