Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Pár évtizede még a fehér poros borítékok tartották rettegésben a világot, melyek sokszor antarax-szal voltak fertőzve. Most, új eddig ismeretlen eredetű bioterror-merénylet gyanús küldemények lepték el a világot. Ismeretlen eredetű növényi magokat rejt a boríték. Ha ilyet kap, nehogy elültesse. Ki se dobja: értesítse a hatóságokat. 

Világszerte egyre több helyről érkeznek hírek furcsa, postán érkező, ismeretlen magokról. A csomagok a rajtuk lévő bélyegek szerint legtöbbször Kínából jönnek, és bennük több ezer zacskónyi ismeretlen mag juthatott belőlük Európába, az Egyesült Államokba, Kanadába, Ausztráliába, de még Új-Zélandra is- szúrta ki a 444

„Ötletem sincs, milyen magok ezek, úgyhogy nincs az az isten, hogy elvessem őket. Sosem vetnék olyasmit, amiről nem tudom, honnan jött” – mondta a Guardiannek a Dél-Angliában élő Jan Goward, aki szintén kapott egy csomagnyit az ismeretlen magokból. A küldeményen az szerepelt, hogy a dobozban fülbevalók vannak, amerikai, ausztrál és európai hírek szerint ez is közös az összes küldeményben.

A hatóságok a legtöbb érintett országban kérték az embereket, hogy jelentsék a hasonló eseteket, és semmiképp se vessék el a magokat.

Ismeretlen vetőmagokat küldözgetni nem vicc, nagyon szigorú szabályok vannak erre. Ugyanis a magok invazív növényeket, genetikailag módosított élőlényeket, betegségeket és kórokozókat is rejthetnek, sőt lehet ez egy formája a biológiai hadviselésnek is- figyelmeztetnek

 

Ryan Quarles, Kentucky állam mezőgazdasági főbiztosa is erről beszélt, azt mondta, éppen az a legnagyobb baj a magokkal, hogy nem tudjuk, az egész csak átverés, lehúzás vagy egy nagyszabású bioterror-merénylet. Az ismeretlen növények ugyanis kikelve mérgezgetik a többi növényt, állatokat és akár embereket is.

A szakemberek azontúl hogy a hatóságok értesítését javasolják, kérik ne dobják ki a magokat, mert egy szemétlerakóban ugyanúgy kikelhetnek, mint a kertben, inkább az  elégetés célszerű. (mondjuk ha értesíti a hatóságokat, akkor azok úgyis lefoglalják és meg fogják semmisíteni szakszerűen, ha ezt nem teszik akkor fontos, hogy égesse el!)

A beszámolók szerint azonban nem mindenki ugyanolyan magokat kap. Egyes magok cukkinimagokhoz hasonlítottak, de voltak olyanok is, akik valószínűleg tökmagot, napraforgómagot és másfajta magokat kaptak.

Az amerikai Mezőgazdasági Minisztérium szerint a legvalószínűbb, hogy a magok nem különösebben veszélyesek, és csak egy internetes csalás részei.  De még ez a forgatókönyv sem magyarázza, honnan tudtak a feladók pontos címeket társítani a címzettek neveihez, ezért valószínűsíthető, hogy valahol komoly adatszivárgás vagy adatlopás is történhetett. Jelenleg több ország hatóságai is nyomoznak a csomagok küldői után.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here