A főpolgármester szerint az, hogy a Közbeszerzési Hatóság visszadobta a Lánchíd-tendert, csak néhány nap csúszást jelent a felújítás megkezdésénél. Karácsony Gergely szerint ugyanakkor a döntés mögött akár állhat olyan szándék is a kormányzat részéről, hogy megmutassák: a városvezetés még egy felújítást sem tud végigvinni.

Karácsony az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta, a jogi vitában nem értenek egyet a Közbeszerzési Hatósággal, de most a cél az, hogy el lehessen kezdeni a felújítást, ezért a BKK már módosította is a kiírást.

A főpolgármester szerint van “egy elfuserált kormányrendelet”, amelyet sokféleképpen lehet értelmezni – a városvezetés azt szerette volna, hogy a lehető legnagyobb legyen a verseny, és a referenciák, amelyek igazolják, hogy egy adott cég már végzett hasonló munkát, 10 évre vonatkozzanak.

A hatóság ugyanakkor 8 évet kért, viszont Karácsony szerint mivel az elmúlt 8 évben Magyarországon nem volt hídfelújítás, ezzel jelentősen szűkül annak a köre, akik potenciális pályázók lehetnek.

Arra a kérdésre, miszerint a kormányzatnak lehet-e az a célja, hogy bebizonyítsa, a városvezetés még egy felújítást sem tud végigvinni, Karácsony azt mondta: próbál “mentes lenni az előítéletektől és az üldözési mániától”, de úgy érzi, elmondhatja magáról azt, hogy üldözik.

“Abból, hogy nincs üldözési mániám, még nem következik az, hogy nem üldöznek” – fogalmazott, hozzátéve: fel lehet fedezni az említett szándékokat emögött a Lánchíddal kapcsolatos döntés mögött is.

Hozzátette: még a kormányrendelet sem született meg a kormányzat által megígért összegről. “Ez a pénz vajon csak akkor van, ha olyan cég nyer, akinek szívesen adnák?” – tette fel a kérdést a főpolgármester a kormányzatra és a hozzá közel álló vállalatokra célozva.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here