Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

A Barátok közt Magdi anyusával forgatott figyelem felhívóvideót a rendőrség. A mém gyanús filmmel az idősek figyelmét kívánják felhívni a rájuk leselkedő csalásra: az unokázásra.

Még mindig népszerű csalás forma az unokázás, ami arról szól, hogy a csaló idős embereket hív fel telefonon, az unokának kiadva magát. Jön valami mese, hogy nagy bajba keveredett és kell egy milliós sok száz ezres összeg neki azonnal.

 

 

Ezt elégelte meg a rendőrség: „Nem vagy az unokám, nem versz át!” címmel indított kampányt  az úgynevezett „unokázós csalások” visszaszorítása érdekében. A csalók jellemzően az idősebb korosztályra utaznak, akiket telefonon felhívva azzal próbálnak meg átverni, hogy egy közeli szerettüknek – például az unokájuknak – hirtelen, nagy mennyiségű pénzre van szüksége.

A rendőrség ilyen esetekben azt tanácsolja, hogy mindenekelőtt járjunk utána, hogy tényleg baj történt-e, például hívjuk fel a csalók által hivatkozott hozzátartozónkat. Ezen felül a magát a rokonunknak kiadó csalókat keresztkérdésekkel is meg lehet zavarni, például rá lehet kérdezni a születési dátumra, vagy hogy mikor találkoztak utoljára.

A rendőrségi videóban hangsúlyozzák, hogy ha valaki gyanús hívást kap, azt szakítsa meg és azonnal hívja a 112-t, továbbá a fiatalokat arra kérik, hogy beszélgessenek el idős szeretteikkel és hívják fel a figyelmüket a csalók módszereire.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here