Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Két napos éhségsztrájkba kezdett a Jobbik parlamenti képviselője, hogy ne épülhessen meg egy apartmanház Siófokon. Potocskáné Kőrösi Anita szerint az ingatlan veszélyeztetné a balatoni viharjelzés pontosságát, ezáltal emberéleteket is. A kormány úgy reagált: a hasonló jogi problémákkal kapcsolatban nem rendelkezik hatáskörrel.

Éhségsztrájkba kezdett a Balatonért egy jobbikos képviselő. Potocskáné Kőrösi Anita, Facebook-videójában jelentette be, hogy éhségsztrájkkal fog tiltakozni egy balatonparti ingatlan építése ellen Siófokon.

A Jobbik parlamenti képviselője szerint ugyanis a meteorológiai obszervatórium mellé tervezett apartmanház befolyásolja a viharjelzés pontosságát. A politikus elmondta: hiába szabályozza törvény, hogy az OMSZ hasonló objektumaitól számított 60 méteres körben nem lehet építkezni, a Somogy Megyei Kormányhivatal mégis kiadta az engedélyt az 5 szintes apartmanházra.

Potocskáné abban bízik, hogy a kormányzat megfogadja a tanácsukat, és végül nem épül meg a felépítmény, ugyanis ezzel valóban életeket veszélyeztethetenek – mondta az ATV híradójának Potocskai.

Az ügy előzményei egyébként 2015-re nyúlnak vissza. Ekkor döntött úgy a bíróság, hogy a területre kiadhatnak építési engedélyt. A szakértők már akkor is arra hívták fel a figyelmet, hogy az épület zavarhatja az adatok pontosságát, így a viharjelzések alaposságát is.

Ugyanezért aggódnak a helyiek is. „Teljesen felháborító”, – mondta egyikőjük – „hogy itt a Balaton parton mindent be akarnak építeni.” Az ATV híradójának nyilatkozó lakos ráadásul nemcsak attól tart, hogy az épület zavarhatja az obszervatórium kilátását, technikai kérdések is aggasztják. Attól tart, hogy esetleg az elektronikát is zavarhatja az épület. „Szerintem veszélyezteti a tökéletes működést, nekem ez a véleményem” – szögezte le.

Potocskáné a kormányt is megkereste az ügyben. Nagy István agrárminiszter válaszában azt írta: minisztériuma nem rendelkezik feladat- és hatáskörrel az ilyen jogi problémák eldöntésére.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here