Az MSZP 13. havi családi pótlékot kér iskolakezdésre, a szocialisták azt szeretnék, ha az ezúttal valóban plusz juttatás lenne. 

Az MSZP azt kéri a kormánytól, hogy az iskolakezdéshez plusz egyhavi családi pótlékot fizessen ki minden gyermekes családnak. Korózs Lajos, a népjóléti bizottság MSZP-s elnöke a Facebookon online közvetített sajtótájékoztatóján azt mondta, szeptember elsején kezdődik a tanév, még nincs késő, hogy a kormány utaljon egy 13. havi családi pótlékot.

Nem úgy, ahogy szokta, hogy a szeptemberi családi pótlékot előrehozzák augusztusra
idézte az MTI az ellenzéki politikust. Korózs kitért arra, hogy jelenleg az alsó három jövedelmi tizedben élő családok nevelik a gyerekek felét, náluk van legnagyobb szükség a kormányzati támogatásra.

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy tavaly részben megadóztattak bizonyos juttatásokat, részben eltöröltek számos cafeteria-elemet, így a munkaadóknak nem éri meg ilyen támogatást nyújtani a családoknak.

Magyarországon minden negyedik-ötödik gyermek szükséget szenved, vagy nincs megfelelő támogató környezete, lakhatása, vagy az életkorának nem megfelelő a táplálkozása, ami elfogadhatatlan.

A politikus emlékeztetett rá, hogy a koronavírus-járvány második hullámának küszöbén terhet jelent a családoknak a digitális oktatáshoz való hozzáférés biztosítása is gyermekeiknek.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here