Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egyetlen nap alatt több mint 275 ezer új koronavírusos beteget regisztráltak világszerte, ezzel 19,5 millió fölé emelkedett a világ fertőzöttjeinek száma. A halálos áldozatok száma 720 074 – egyetlen nap alatt 6 ezren haltak bele a kórba. Magyarországon is megugrott vasárnapra az új esetek száma.

Dél-Amerikában továbbra is komoly problémát jelent a járvány, Brazíliában szombaton meghaladta a hárommilliót a koronavírussal fertőzöttek és a százezret az elhunytak száma – közölte a latin-amerikai ország egészségügyi minisztériuma. Az utóbbi 24 órában 49 ezer 970 új fertőzöttet és 905 halálesetet regisztráltak.

Brazília a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem adatai szerint második helyen áll a világon a fertőzöttek számát tekintve. Dél-Amerika legnagyobb és 210 milliós lakossal legnépesebb országában eddig 3 millió 12 ezer 412 ember szervezetében mutatták ki a vírust, akik közül 100 ezer 447-en hunytak el a kórban.

Ugyanakkor jelenleg Indiában terjed leginkább a vírus, az országban eddig 43 ezer áldozata van a járványnak. A környező országok közül Ukrajnában és Romániában a legrosszabb a helyzet, mindkét helyen 1200 körüli új esetet regisztrálnak naponta.

43 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4696 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 602 fő, 3499-en pedig már meggyógyultak – közölte vasárnap reggel a kormányzati tájékoztatási központ.

Felhívják  a figyelmet arra, hogy a járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsuk és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük.

Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk – írják.

Az Operatív Törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte fel a rendőrséget. Ha valaki az országba visszatérve mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, akkor azt negatív PCR-teszt esetén teheti meg, amelyet a saját költségén kell elvégeztetnie.

Közben kiderült egy ötfős család fertőződött meg koronavírussal a Baranya megyei Mecseknádasdon, közölte az ATV. A család Horvátországban nyaralt, de valószínűleg nem ott fertőződtek meg. A család legidősebb tagja már a nyaralás előtt is hordozhatta a vírust, őt kórházban ápolják. A család négy tagjánál is pozitív lett a teszt, de ők tünetmentesek, így házi karanténban vannak.

A falu polgármestere azonnali járványügyi intézkedéseket vezetett be, elmarad például az augusztus 20-i búcsú. Kraszné Auth Szilvia azt nyilatkozta, az első megbetegedést követően óvintézkedésként azonnal lezárta és látogatási tilalmat rendelt el az idősek otthonában, ahol egyelőre nincs fertőzö

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here