Béremelés mellé új autó is járt Orbán Viktor embereinek – írja a napi.hu a  Miniszerelnöki Kormányiroda, a Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Miniszterelnökség politikai vezetőinek juttatásairól közzétett dokumentumai alapján.

Az adatokból az is kiderül, hogy Süli János és a szintén menedzserfizetésért, bruttó ötmillió forintért dolgozó Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter viszi haza alegtöbbet,  Semjén Zsolt, miniszterelnök helyettes és két miniszter, Rogán Antal és Gulyás Gergely is  bruttó 3,08 millió forintot markolhat fel.

Azok az államtitkárok, akik országgyűlési képviselők is (ilyen Fónagy János, Dömötör Csaba, Tuzson Bence, Potápi Árpád és Soltész Miklós) 2,4 milliót keresnek, míg a csak a minisztériumokban dolgozó államtitkárok 1,75 milliót.

A felsővezetők éves cafeteria-, azaz béren kívüli juttatási kerete 200 ezer forint a lap szerint. Személyes használatra gépkocsit (Skoda Superb) is kapnak, az államtitkárok és miniszterek pedig jutalomban is részesülhetnek a miniszterelnök által meghatározott összegben.

Most írta meg a napi.hu, hogy tavaly év végén autócsere volt, új Skoda Superb és Skoda Kodiaq modelleket vettek át a miniszterek és államtitkárok. (Az előbbi típus megszokott kormányzati autónak mondható, míg az utóbbi SUV újdonság a kormányzati flottában.)

 

A dokumentumokból az is kiderült, hogy három államtitkárnak (Kovács József információs, Dömötör Csaba, Kovács Zoltán) és Süli János tárca nélküli miniszternek hivatali lakást biztosít, illetve albérletet fizet a minisztérium vagy az Országgyűlés Hivatala.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here