Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

A Baranya megyei Siklóson egy belháború robbant ki egy Fidesz közeli vállalkozó és a fideszes önkormányzat között. A helyi fürdőt működtető cég és az önkormányzat 350 millió forinton miatt feszült egymásnak- derült ki a Népszava cikkéből

Felmondaná a fideszes vezetésű Siklós önkormányzata a város fürdőjének bérlőjével kötött szerződést. A bérlő – akit korábban jó kapcsolat fűzött a térség fideszes parlamenti képviselőjéhez, Bánki Erikhez – válaszul bezárná jól menő szállodáját.

A konfliktust egy 350 milliós adósság okozza, amit viszont vitat a város. A tíz éve átadott siklósi termálfürdő az önkormányzat tulajdona, ám üzemeltetését a létesítményt megépítő Aquaplus Kft. nyerte el, 25 évre.

A nyáron 1200, télen 550 fürdőzőt befogadni képes termálért a kft. évi 29 millió forint bérleti díjat fizet. A fürdőt ellátó kút is a város tulajdona, azt is a bérlő üzemelteti. A tíz éve megkötött szerződésben a város vállalta, hogy a termálvíz egy részét külső félnek értékesíti, s annak haszna – ami nagyjából egyezik a bérleti díjjal – az üzemeltetőt illeti.

Csakhogy a kút felesleges vizét a város nem tudta eladni, így az üzemeltető nem jutott hozzá a remélt pénzhez. A kft. szerette volna, ha Siklós önkormányzata rendezi a már 350 millió forintra rúgó tartozást.

A város viszont új szerződést szeretne, s jelezte a kft.-nek, hogy nem fizet, inkább felmondja a 2035-ben lejáró kontaktust. Az Aquaplus erre válaszul közölte, hogy akkor augusztus 15-étől bezárja a fürdő szomszédságban lévő 4 csillagos, 44 szobás szállodáját, a Hotel Castello-t.

Pedig a szálloda jól megy, 75 százalék felett van a szobák foglaltsága, és minden évben 800-900 milliós bevétel mellett 40-50 milliós nyereséget termel. Ha a megegyezés elmarad és a Castello bezár, akkor – a gazdaságilag amúgy is nehéz helyzetben lévő – Siklós idegenforgalma leülhet, hisz ez a hotel a 9 ezer lelkes város meghatározó szállodája, ráadásul az Aquaplus a város legnagyobb adófizetője, évi 70 millió forinttal.

A Népszava megkereste az Aquaplus tulajdonosát, György Zoltánt, aki megerősítette, hogy a lap információi pontosak, ugyanakkor nem kívánt nyilatkozni, mondván: bízik abban, hogy a tárgyalások eredményre vezetnek a várossal.

A lap megjegyzi még, hogy György Zoltánt ,a fürdőt és a szállodát működtető cég tulaját korábban jó kapcsolat fűzte a Fideszhez, különösen a párt – régiós szinten mindenható – parlamenti képviselőjéhez, Bánki Erikhez, akivel közös vállalkozása is volt.

Az Aquaplus jó referenciákkal rendelkezett a fürdő- és szállodaépítésekben, a cég siklósi térnyerésében azonban az említett személyes kapcsolat is szerepet játszhatott, a helyiek szerint.

Ezért meglepő, hogy a fideszes vezetésű város összerúgta a port a vállalkozóval. Ebből van, aki azt szűri le, hogy György Zoltán kegyvesztett lett, s a fürdőt más, befolyásos vállalkozó szeretné megszerezni. A vállalkozó viszont a Népszavának úgy vélekedett, hogy ez a feltételezés alaptalan, nincs másról szó, mint egy elhúzódó és elmérgesedett pénzügyi vitáról.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here