Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

A Google tárolt vázlat segítségével elő lehet csalogatni azt a hírt, ami ma jelentettek meg a kormány koronavírussal kapcsolatos hivatalos tájékoztató oldalán, ám azóta rejtélyes körülmények között leszedték onnan. A hír arról szólt, hogy a kormány megvonta a táppénz azoktól, akik külföldi útjuk miatt házi karanténba kerülnek

 

Ma 9:33 perckor megjelent egy újabb megszorító lépésről szóló hír a kormányzat hivatalos tájékoztató oldalán, a cikk arról szólt, hogy a mostantól nem minősül keresőképtelennek az, akinél a járvány szempontjából kockázatos, tehát sárga vagy piros besorolású országból való hazatérése után Magyarország területére történő beutazáskor hatósági házi karantént rendeltek el. Értelemszerűen így táppénzre sem lesz jogosult a 14 napos hatósági házi karantén alatt – ezt tartalmazza a most megjelent kormányrendelet-módosítás.

A Google nem felejt, a cikk egykor itt volt elérhető.

Azonban az igen csak drasztikus és furcsa lépésről szóló hír pár óra alatt teljesen eltűnt a a hivatalos tájékoztató oldalról, egyszerűen levették vagy elérhetetlenné tették a hírt.

Hiba van a rendszerben, ugyanis a karanténba kerülő emberek táppénz megvonásának a hírét szinte rögtön átvette a Fidesz közeli média is. Így olvasható az Origón is.

Azt, hogy miért szedték le a kormányzati tájékoztatási portálról ezt a hírt nem lehet tudni: vagy azért mert időközben visszavonták a felháborító intézkedést (ez önmagában nem indokolja a cenzúrát, hiszen akkor megjelenik egy másik hír, hogy visszavontuk a lépést) vagy (amit valószínűbbnek tartunk) azért mert bár érvényben van a döntés, de fentről odaszóltak, hogy ezt el kéne szépen laposba hallgatni.

Mfor.hu reggeli híre világosabbá teszi a helyzetet, ugyanis az arról szól, hogy a Magyar Közlönyben már megjelent az erről szóló  döntést, tehát nem egy tervezetről van szó hanem egy hatályos intézkedésről. Ennek fényében még érdekesebb a tájékoztató eltávolítása.

Minden esetre az ilyen esetek- amikor indoklás nélkül hipsz-hopsz eltűnik egy tájékoztató egy olyan kormány döntésről, ami a napnál is világosabb, hogy igen csak negatív- meglehetősen alá tudják ásni a közbizalmat…

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here