Több képviselő lemondással fenyegetőzik Badacsonytomajon egy helyi telek botrány miatt.

Lemondásra szólítja fel a badacsonytomaji önkormányzat egyik képviselője a település alpolgármesterét, aki saját zsebre eladta az önkormányzattól turisztikai fejlesztésre kapott telket; egy másik, volt fideszes képviselő pedig inkább maga mond le, ha nem rendezik a helyzetet – számolt be a 24.hu.

A viszály előzménye, hogy Badacsonytomaj alpolgármestere feldarabolta és eladta azt a telket, amit turisztikai fejlesztés céljára, jutányos áron vásárolt meg az önkormányzattól még a megválasztása előtt. Hartai Béla azt ígérte, 2022-ig pincesort épít a területre, ha pedig a beruházás nem valósul meg, az önkormányzat visszaveheti tőle az ingatlant, a szerződés azonban azt nem akadályozta, hogy májusban fejlesztés nélkül egy építőcég tulajdonosának továbbértékesítse a területet.

Krisztin N. László – eddig Fidesz-támogatással működő független – polgármester és Hartai Béla egyik, az önkormányzat honlapján közzétett közlemény szerint, mivel a szerződés 2022. augusztus 7-ig tart, a vevő további szándékait azóta nem firtatták, az önkormányzat csak a közelmúltban értesült az ingatlan-adásvételről, ezért ügyvédje végzi a dokumentumok vizsgálatát, és amennyiben az önkormányzat részéről intézkedésre van szükség, azt megteszik.

Ez a közlemény nem nyugtatta meg a korábban fideszes, jelenleg képviselőjét, ezért Forintos Ervin egy Facebook-bejegyzésben kijelentette: amennyiben az önkormányzat nem tudja, vagy nem akarja a közvélemény számára megnyugtatóan tisztázni ezt az ügyet, lemond képviselői mandátumáról.

Takács Lajos pedig – a település LMP-s hátterű független képviselője – a polgármestert szólította fel Hartai lemondatására.

A 24.hu információi szerint a botrányok miatt az önkormányzat turisztikai tanácsadója, Kruchina Károly, aki több mint tíz éve a Fidesz országgyűlési frakciójának tanácsadója, már le is mondott.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here