A koronavírus-járvány miatt az utcai élelmiszer-fogyasztásnak is lehetnek kockázatai

Biztonságosabb eljárással készülnek a fagylaltok, az elmúlt években sokat javult a cukrászok által alkalmazott technológia – ismerteti a szombati Magyar Nemzet.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tájékoztatása szerint míg korábban a cukrászmesterek saját receptúrája szerint, hagyományos alapanyagok – tej, cukor, tojás – felhasználásával készített, helyben főzött fagylaltok voltak a jellemzőek, mára biztonságos alapanyagok, adalékok, színezékek felhasználásával, zárt rendszerben készülnek a hűsítő édességek.

Az idén a higiéniára az árusok mellett a fogyasztóknak is jobban oda kell figyelniük. A koronavírus-járvány miatt az utcai élelmiszer-fogyasztásnak, így a fagyizásnak is lehetnek kockázatai.

Nehezen oldható meg például a kézmosás, a kézfertőtlenítés, és értelemszerűen a fagylalt fogyasztása közben a szájmaszk viselés sem lehetséges. A készpénz használata szintén nehezen kerülhető el, tökéletes megoldást ráadásul a kártyás fizetés sem jelent a fogyasztás előtt.

A hatóság tapasztalatai alapján a vállalkozások a legtöbb helyen kiemelten ügyelnek a járvány elleni védekezésre: a tölcséreket óvják a cseppfertőzéstől, a vendégek részére pedig alkoholos kézfertőtlenítőt helyeznek ki a pult közelében.

A vásárlóknak a kézfertőtlenítőt a fagylalt elfogyasztása, illetve a tölcsér érintése előtt érdemes alkalmazniuk, emellett a sorban állás alatt a másfél, kétméteres távolságot is be kell tartani.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here