Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Ismeretlen tettes ellen, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt tett feljelentést Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese egy visegrádi szállodaügylet miatt, ami  Orbán Viktor vejéhez, Tiborc Istvánhoz köthető –derült ki a párt közleményéből

Az ellenzéki politikus sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az ügylet során a miniszterelnök vejének egyik érdekeltsége 1,6 milliárd forintért megvette, majd 3,6 milliárd forintért eladta az ingatlant, miközben nem hajtott végre értéknövelő beruházást rajta.

A félbehagyott, üveghegy-hotelnek is becézett Visegrád Hotel luxusszállodáról van szó. A vevő a MINERVA V50 Ingatlanfejlesztő Alap, melynek alapkezelője a szintén a Fideszhez köthető milliárdos, Szíjj László által birtokolt MINERVA Befektetési Alapkezelő Zrt. Az ügyletről június végén számolt be az Mfor.hu és azt is írták, hogy az értékesítésnek köszönhetően milliárdos osztalékot tudott Tiborcz István kivenni a közvetett tulajdonában lévő Hotel VSGRD Kft.-ből.

A beruházás nem marad állami pénz nélkül sem, a 24.hu írja, hogy titokban osztott állami pénzből épülhet a NER-ben gazdát cserélt, félkész visegrádi luxushotel. Nem nyilvános közpénzcsap révén készülhet el a Tiborcz Istvántól Szíjj László üzletember érdekeltségébe került, eddig befejezetlen hotel.

A Párbeszéd azért tesz feljelentést, mert szerintük az indokolatlan kétmilliárdos felárral a vevő, a befektetési alapkezelő megkárosította saját cégét és részvényeseit. Tordai Bence kiemelte: az utóbbi tíz évben autoriter államkapitalizmus épült ki Magyarországon, azaz nem csupán a kapitalizmus alapvető problémáit kell kezelni a 2022-es kormány- és rendszerváltás után, hanem le kell fejteni a gazdaságról az azzal összenőtt politikai szisztémát.

Szerinte „egy elnyomó hatalom, egy pártállami hatalom érdekeinek rendeli alá a gazdaság működését” a jelenlegi rendszer, amely szinte eltüntette a tisztességes versenyt és a szabadpiaci működést.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here