Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az augusztus 20-án nyilvánosságra hozott, legfrissebb kormányzati számok alapján 44 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 5046 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Az elmúlt napokban diagnosztizált új fertőzések arra figyelmeztetnek, hogy a megelőzés legfontosabb módja most az, hogy akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe. Az utóbbi időben előfordult új fertőzések többsége arra vezethető vissza, hogy többen, akik ugyan észlelték magukon a tüneteket, nem vették elég komolyan, és ennek ellenére elmentek kisebb-nagyobb családi, baráti összejövetelekre, ahol másokat is megfertőztek.

Közben Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a szerdai Kormányinfón bejelentette szeptember elsejétől a jelenleginél szigorúbb szabályt kell alkalmazni a külföldi utazásokra a koronavírus-járvány miatt, ezekre a jövő heti kormányülésen tesz javaslatot az operatív törzs.

Szeptember elseje utánra külföldi nyaralást senki ne szervezzen, különösen a déli országokba – fogalmazott a miniszter, azt hangsúlyozva: az oktatás újraindítása elengedhetetlen az ország működőképességének fenntartásához, márpedig ehhez arra van szükség, hogy ne nőjön a fertőzöttek száma.

Majd Gulyás arról is beszélt, Európa legtöbb államában romlik, csak néhány országban stagnál a járványügyi helyzet, márpedig ezek a trendek néhány hetes késéssel vannak hatással a magyarországi mutatókra, így az utazási korlátozások enyhítéséről nem lehet szó.

Indokolatlan a hamis biztonságtudat – így reagált a Magyar Orvosi Kamara arra, hogy egyre lazábban kezelik az emberek a járványügyi előírásokat. A mai nappal látogatási és kijárási tilalmat rendeltek el a Pesti Úti Idősotthonban.

Az ATV Híradónak a főpolgármester-helyettes is nyilatkozott, aki elmondta jelenleg nincs aktív fertőzött az intézményben, a lakókat és dolgozókat folyamatosan szűrik. Az országszerte emelkedő esetszámok miatt az intézményvezető azonban mégis úgy döntött, hogy indokolt az újabb zárlat elrendelése.

Magyarországon összesen 1035 nyugdíjas otthon van. A Pesti úti intézet mellett a főváros további tíz idősotthont tart fent. Utóbbiak szerdán kaptak levelet a főpolgármester-helyettestől. Gy. Németh Erzsébet azt is megjegyezte: előfordult már olyan, hogy tesztelés nélkül engedték vissza a lakókat a kórházból, de ilyenkor az intézményvezetők nem fogadták őket.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here