52-vel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon és elhunyt két idős, krónikus beteg, közben Orbán Viktor a Kossuth Rádióban arról beszélt, hogy szeptembertől “satu közeli” szigor lesz a határokon

Pénteken reggel Orbán Viktor miniszterelnök volt a Kossuth Rádióban a Jó reggelt Magyarország! vendége. A beszélgetés a járványhelyzet témájával indult, Orbán szerint szükség lesz újabb intézkedésekre a koronavírus terjedése miatt. Elmondta, Magyarországhoz képest a legtöbb országban romlik a helyzet és az ország számára a legnagyobb veszélyt még mindig a fertőzés behurcolása jelenti.

Orbán szerint jelenleg a legfontosabb kérdés a védekezésben az iskolakezdés. A digitális oktatásra való átállást sikeresnek vélte az első hullámkor, de voltak szerint árnyoldalai is: 10 százaléknyi diák eltűnt a rendszerből. Nem kapcsolódott be, nem vett részt vagy csak időnként az oktatásban.

A szeptemberi kezdéskor a különbségek az osztályokon belül nagyobbak lesznek, mint a járvány előtt. “Ne tekintsünk úgy a digitális oktatásra, mint ami ki tudja váltani teljesen a hagyományos tanítást. Nem ugyanolyan jó, ez csak tartalék” – mondta.

Azt is elmondta, hogy a járvány elleni védekezésben a továbbiakban is az osztrák mintát vesszük majd alapul, de nagyban támaszkodhatunk a saját tapasztalatainkra is. Orbán szerint a legfontosabb mérőszám a járványban a halálozások száma. Úgy véli, hogy a fertőzöttek száma is fontos, de a betegségből meg lehet gyógyulni. Biztos nem kellemes, ha megkínozza az embert a koronavírus, de fel lehet belőle épülni. Továbbra is az idősekre kell nagyon vigyáznunk, akiket ez elvihet – emelte ki.

A miniszterelnök elmondta, az országok zöld-sárga-piros besorolása, amire nyáron átállt az ország nagyon jó volt, de ennyi volt. Szeptembertől ez a rendszer nem működik.
Van még néhány nap a nyárból, aki szeretné, még most nézze meg a tengert, mert a jövő hónaptól más világ jön. “Nem teljesen satu”, de ahhoz közeli szigor lesz. Azt kérte, hogy szeptembertől déli irányba ne szervezzenek utat, mert az ütközni fog határvédelmi intézkedésekbe.

A vakcinákról is beszélt Orbán, azt mondta, több helyen is készül egyszerre a világban, mi minden irányba kinyújtottuk a csápjainkat. A tavaszi egészségügyi beszerzésekről azt mondta, hogy többen kritizálták azok minőségét, az árukat.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here