Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Komoly tétje van a Tiszaújváros központú választókerületben tartandó időközi választáson, ugyanis formálisan a Fidesz elvesztheti parlamenti kétharmadát. Ezért be is vetetek egy adminisztratív trükköt, hogy ellehetetlenítsék az ellenzéki jelölt indulását.

Péntek 16 óra, vagyis a fellebbezési határidő lejárta előtt pár perccel a Fidesz megfellebbezte, hogy Bíró László az ellenzék közös jelöltjeként elindulhasson az időközi országgyűlési választáson Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os választókörzetében – írta közleményében Jakab Péter, a Jobbik elnöke. Az ellenzéki közös jelölt így egyelőre nem kezdheti meg kampányát a tiszaújvárosi körzetben a Fidesz jelöltjével, az elhunyt Koncz Ferenc lányával szemben.

A Fidesz azzal az indokkal nyújtotta be a fellebbezést, hogy jelenleg formálisan még nem Jakab Péter a Jobbik elnöke. Jakabot ugyan január 25-én megválasztották, a bíróságnak azonban 7 hónap is kevés volt ahhoz, hogy ezt átvezesse a birosag.hu-ra, hiába kapta meg Jakaba az elnökként való bejegyzéséről szóló végzést július 9-én.

Jakab Péter pártelnök közleményében azt írja: a Fidesznél összeültek, és kitalálták, hogy a jobbikos Bíró László így nem indulhat el összellenzéki jelöltként az időközi országgyűlési választáson. „Ezzel a lépéssel Orbán Viktor és a Fidesz végleg megérkezett a keleti diktátorok szintjére, oda, ahol az ellenzéket adminisztratív eszközökkel próbálják meg eltiltani a választáson való részvételtől. Borsodban most ez történik”.

A jobbikos képviselő szerint a hatalom fél az ellenzéki összefogástól, ezért szintet léptek. „Tudják, hogy itt már nem elég elcsalni a választást, nem elég szavazatot vásárolni, fenyegetni, lejáratni. Ezért úgy döntöttek, el sem engedik indulni Bíró Lászlót a választáson. Helyette bevezetik az öröklési rendet, ahol a képviselői szék apáról fiúra – jelen esetben lányra – száll”.

A Jobbik azt reméli, hogy a választási bizottság másként fog dönteni, és végül zöld utat adnak Bíró Lászlónak és az ellenzéknek. Jakab szerint „ami most történik Borsodban, azt a fehérorosz Lukasenka is megirigyelhetné”.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy Fideszék mindent bevettnek, hogy megőrizzék egyre csak apadó hatalmukat, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa, már megint aljaskodik az Orbán-párt.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here