A Népszava arról írt, hogy meggyengült egészségügynek kell megküzdenie a járvány következő hullámával, ugyanis tavaly május óta 122,4 ezerről 115,9 ezerre csökkent az egészségügyi alkalmazottak száma.

Hatezernél több alkalmazott tűnt el egy év alatt az egészségügyből, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke szerint az érintettek döntően a legutóbbi hónapokban hagyták el az egészségügyet.

Soós Adrianna szerint a szociális ágazatban dolgozók száma is csökkent, 13 ezer fővel, ami azért is aggasztó, mert az ő anyagi helyzetük rosszabb az egészségügyi dolgozókénál, és a központi egyszeri 500 ezer forintos jutalomból is kimaradtak.

A lap szerint az elmúlt hónapokban több olyan folyamat is zajlott, amelyek előidézhették a személyi állomány zsugorodását.Az okok között említi a Népszava azt is, hogy sok egészségügyi dolgozónak okozott 20–30 százalékos bevételcsökkenést a járvány elleni védekezés, a veszélyhelyzet idején ugyanis átmenetileg megszűntek a megélhetésüket biztosító kiegészítő jövedelemszerzési lehetőségek.

Az első hullám idején bekövetkezett szakemberveszteség egy jelentős részét a nyugdíj mellett dolgozó egészségügyi dolgozók kiesése okozhatta. Többeknek azért mehetett el a kedvük attól, hogy a „fronton” szolgáljanak a járvány idején, mert bármit is harsogott a propaganda, az egészségügyben dolgozók nem érezhették úgy, hogy megvédi őket a kormányzat. A védőeszközökhöz hosszú hónapokig alig vagy egyáltalán nem jutottak hozzá.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy hatezerrel kevesebb egészségügyi dolgozó van Magyarországon, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa ezreknek lett elegük Orbán hazugságra épülő egészségügyi politikájából.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here