Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az augusztus 20. alkalmából kiválasztott Magyarország tortája és cukormentes tortája az elmúlt tíz évet tekintve még egyszer sem esett bele az olcsón elkészíthető desszert kategóriába: általában különlegesebb és drágább alapanyagokból kell dolgozniuk a cukrászoknak, emiatt is adják magasabb áron általában, mint más tortaszeleteket – írja cikkében a Pénzcentrum, amely utánanézett, hogy idén mennyibe kerülnek a tortaszeletek.

A 2020-as Magyarország tortája és cukormentes tortája verseny győzteseit, a Curiositas (Kíváncsiság, ami Füredi Krisztián tápiószecsői cukrászmester alkotása) és a Szentivánéji álom nevű (amit a JÓkenyér cukrászat készített) desszerteteket augusztus 19-től egyre több helyen megvásárolhatják az érdeklődők. Több mint háromszáz cukrászda jelezte, hogy elkészíti ezeket.

A Pénzcentrum megkérdezte a cukrászdákat, hogy  mennyiért adják az idei országtortákat. A válaszokból kitűnik, hogy az árfolyamváltozás és a koronavírus okozta válság rajta hagyja nyomát idén az árakon.

Sitkei Balázs, a paksi Stella Cukrászda cukrászmestere elmondta, hogy 800 forint körül fogják adni a tortaszeleteket, míg tavaly emlékezete szerint 700 forintért kínálták. Ezzel még mindig az átlag alatt maradnak, hiszen egy-két cukrászda jelezte csak a lapnak, hogy 800 forint alatt tervezik adni a tortaszeleteket.

Idén a cukormentes országtorta alapanyagára olcsóbb, mert több helyen a Szentivánéji álom 750 forintba, míg a Curiositas 850 forintba kerül. Lesznek azonban olyan helyek is, ahol még magasabb áron adják a szeletet, az elérheti a 890 forintot, sőt, Budapesten akár a 950 forintot is – írja a Pénzcentrum.

Tavaly és idén is 750 forintba kerül egy szelet országtorta – mondta a lapnak a tatai Petre Cukrászda tulajdonosa, Petrezselyem Adrienn, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy ha a cukrászok a megadott recept szerint, minőségi alapanyagokból akarják elkészíteni a tortát, akkor nem nagyon mehetnek ez alá az árszint alá.

Budapesten még meg lehet tenni, hogy 800 vagy akár 900 forint feletti áron adják, de az ország szegényebb régióiban, ahol erre nincs fizetőképes kereslet, rengeteg cukrászdának komoly kihívás belevágnia.

Ezt a számok is alátámasztják: a 376 cukrászdából, amely augusztus 18-ig jelentkezett az árusítóhelyek közé, 101 Budapesten található – számolta össze a Pénzcentrum.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy olyan drága egy szelet az ország tortájából, hogy Magyarország szegényebb felében már ki sem tudják fizetni, ezért kérjük oszd meg Facebookon, hogy mindenki lássa a vannak olyan helyek Magyarországon, ahol már egy szelet torta is luxus.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here