Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nem tudja megúszni az Orbán-kormány az egészségügy sürgős fejlesztését, hiszen mára egymillió ember maradt háziorvos nélkül, és az egészségügyi jogok sem biztosítottak Magyarországon – erről beszélt Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

A kormány nagyrészt felszámolta az egészségügyi jogokat, ilyen ügyekben jelenleg az MSZP áll ki az emberekért. Sokan keresik meg a szocialistákat a legkülönbözőbb egészségügyi történetekkel, mulasztásokkal, gyakran tragikus kimenetelűekkel. Az MSZP mindenekelőtt önálló egészségügyi minisztériumot és felelős minisztert követel, mivel 10 év alatt rendkívül nagyot nőtt az ellátási hiány.

„Orbán világszínvonalú egészségügyről beszélt, közben pedig kijött az Eurostat felmérése, hogy az Európai Unióban Magyarországon halnak meg legtöbben olyan betegségben, amit ma gyógyítani lehetne, csak nem kapnak a magyar emberek megfelelő ellátást” – mondta Bangóné Borbély Ildikó.

Emlékeztetett, az elmúlt 10 évben egyre romlanak az adatok: míg 2010-ben csak 91 körzet volt, ahol hiányzott a háziorvos Magyarországon, most számuk meghaladja az 500-at. „Körülbelül egymillió ember nem jut hozzá a háziorvosi szolgálathoz, magához az alapellátáshoz. Már erről beszélünk, ez ötszörösére nőtt 10 év alatt, nincs már lassan, aki gyógyítson, nincs ápolónő, nincs szülésznő…” – hívta fel a figyelmet a szocialisták szakpolitikusa.

Hangsúlyozta, ebben a helyzetben az MSZP célja jogi képviseletet biztosítani és bátorságot adni az embereknek, hiszen ma Magyarországon kimondható, hogy nincs betegjog. „Volt ugyan egy Betegjogi Felügyeletünk, amit 2011-ben szüntetett meg az Orbán-kormány. Ez a felügyelet hozta nyilvánosságra a várólistákat, ez adta meg a jogi segítségeket az állampolgároknak, de ezt már rég felszámolták”.

Kiemelte, a koronavírus-járvány miatt reflektorfénybe kerültek az egészségügy problémái, ám a vészhelyzet alábbhagyásával sem kerültünk közelebb a megoldáshoz. „A járványügyi vészhelyzet idején nem lehetett csak úgy bemenni a kórházakba, tömegek álltak kint az utcán. Azóta már eltelt jó néhány hónap, a veszélyhelyzetet már feloldották, és semmi nem javult. 35 fokban ugyanúgy kint állnak a hőségben kismamák, rokkant vagy egyszerűen csak idős emberek ott ülnek a betonon, és időpontot kérnek, hogy időpontot tudjanak kérni”!

Bangóné nyomatékosította, a covid-járványra hivatkozva nem lehet az összes egyéb betegséget és a betegek alapjogait másodrangúként kezelni. „Pontosan erre hívjuk fel a figyelmet, hogy nem tért vissza az egészségügy a normál rendbe. A szabályokat persze be kell tartani, hiszen azt láttuk tavasszal, hogy a gócpontok maguk a kórházak voltak, de a betegjogokat nem lehet háttérbe szorítani”.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here