Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

“A korlátozások rugalmas alkalmazására azért lehet szükség, mert azt láttuk, hogy a világban a járvány rendkívül gyorsan terjed” – jelentette ki ma az ATV kérdésére Kásler Miklós hozzátéve: Magyarország környezete is súlyosan fertőzött. “A fertőzés dinamikáját nem nagyon lehet előre kiszámítani”, nem lehet kizárni azt, hogy az emelkedés Magyarországon is felgyorsul – mondta az EMMI minisztere.

Az utolsó hónapokban a magyarországi nagyon kedvező járványügyi helyzetnek az volt az oka, hogy a kormány rendkívül gyorsan és rugalmasan, a mindenkori helyzetnek megfelelően hozta meg azokat az intézkedéseket, amelyek gátolták a koronavírus Magyarországra kerülését, és az egyéni fertőződés számának a csökkenését eredményezték.

Ennek köszönhetően ennél tovább Magyarországon nem is jutott a jarvány. Nem érte el a társadalom, az emberek szélesebb tömegeit – derült ki Kásler Miklós válaszából, akitől egy mai sajtótájékoztatón azt kérdeztük, hogy miért van szükség szeptembertől szigorításra, és döntenek-e a szigorításokról a kormányülésen, ami a mostani hírek szerint pénteken lesz.

Orbán Viktor a Kossuth Rádióban mondta péntek reggel, hogy fel kell lépni a vírus behurcolása ellen, szeptember 1-jétől szigorítások jönnek. „Nem satu” lesz a határon, de „ahhoz közeli állapot lesz – mondta a miniszterelnök, azt tanácsolva mindenkinek, hogy szeptembertől déli országokban a családok már ne nagyon tervezzenek nyaralást/utazást. Előtte Gulyás Gergely kancelláriaminiszter is erről beszélt a kormányinfón.

“A korlátozások rugalmas alkalmazására azért lehet szükség, mert azt láttuk, hogy a világban a járvány rendkívül gyorsan terjed” – jelentette ki ma az ATV kérdésére Kásler Miklós EMMI-miniszter.

Emlékeztetett, hogy néhány hónappal ezelőtt úgy számoltak a matematikusok, hogy az egész világban körülbelül 60 millió fertőzött lesz. “Jelen pillanatban a dinamikát figyelembe véve, a fertőzöttek aránya a világban százhúsz millió lehet majd” – mondta Kásler Miklós, úgy folytatva: ha pedig megnézzük Magyarország környezetét, azt látjuk, hogy nagyon súlyosan fertőzött, átfertőzött országok vannak a magyar határ különböző pontjain, mindenhol lényegesen emelkedett a fertőzöttek száma – tette hozzá.

Kásler Miklós azt mondta, hogy “Magyarország most is tartja a járvány kezdete óta kimutatható 2-3 hetes előnyét, a járvány minden paraméterében, a fertőzések számában is”.

Jelen pillanatban azonban a másfél hónappal ezelőtt Magyarországon észlelhető körülbelül öt-tíz-húsz közötti új napi fertőzési szám emelkedett 20, 40 főlé – derült ki a szavaiból. Azaz, emelkedés figyelhető meg. Mindez azt is jelenti a miniszter szerint, hogy “a fertőzés dinamikáját nem nagyon lehet előre kiszámítani”. Becsülni lehet, de nem lehet kizárni azt, hogy az emelkedés Magyarországon is felgyorsul – tette hozzá.

Ebben az esetben pedig, mivel változatlanul “nincs egészen pontos diagnosztika, nincs a betegségnek terápiája, és nincs oltás, egyetlen egy lehetőség van, járványügyi intézkedéseket hozni. Amit a kormány meg fog hozni, ha szükséges, a magyar emberek egészségének és életének a védelmében” – mondta Kásler Miklós az ATV kérdésére.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here