Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szél Bernadett, független országgyűlési képviselő Facebookon tudatta, hogy megbírságolták a dudálós tüntetés miatt, mint írja az ellenzéki képviselő: nem törődik bele, végigjárja a jogi utat. És ha kell, ledolgozza a 300 óra közmunkát, de nem fog fizetni egy fillért sem. Íme, Szél teljes beszámolója:

Levelet kaptam: 250 ezer forint bírságot szabott ki rám az I. kerületi rendőrkapitányság a dudálós tiltakozásaink miatt. (Később majd írok erről, de egyetlen forintot sem fognak látni tőlem, mert végső esetben ledolgozom az utolsó fillérig.)

A csodás levélben sorolják “bűneim” listáját: háromrendbeli veszélyhelyzetre meghatározott magatartási szabályok megszegése, egyrendbeli közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése, négyrendbeli gyülekezési joggal visszaélés szabálysértések elkövetése.

Abban nincs meglepő, hogy tartják magukat ahhoz, hogy a véleménynyilvánításunk a gyülekezés klasszikus esete volt — ami nyilvánvalóan nem igaz. Én is tartom azt, hogy a tiltakozásunk messzemenőkig figyelembe vette a vírushelyzetet, teljesen felelős és szabálykövető módon fejeztük ki a véleményünket a kormány felelőtlen kórházkiürítéseivel szemben. Sokkal érdekesebb, hogy mit nem vizsgáltak.

Azt, hogy járványbiztos tiltakozásunk, az autós és biciklis dudálás, a zászló kilógatása az autóból veszélyeztette-e bármilyen módon a járvány elleni védekezést, jelentett-e bármilyen kockázatot a közrendre, közbiztonságra, a közlekedés rendjére. Merthogy erre a válasz: nem.

A rendőrség viszont nem így gondolta: a korábban általam kikért adatok szerint az öt alkalom során 106 ember ellen indítottak szabálysértési eljárást és első fokon 13,6 millió forintnyi bírságot szabtak ki. Akkora volt a rendőri készültség, hogy a május 4-i tiltakozáson konkrétan majdnem minden tiltakozóra jutott egy rendőr: ekkor a helyszínen intézkedő 45 rendőr 49 fővel szemben indított szabálysértési eljárást, és átlag 161 500 forintnyi bírságot szabott ki.

Nem így a Deák téri tüntetőkkel szemben, akik cigányellenes jelszavakat skandáltak nagy tömegben, több ezren, az utcán fizikailag összezsúfolódva. Arra azt mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság, hogy – idézem – „a Deák és Erzsébet téri helyszíneken a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó megmozdulás nem történt.” Vagyis csak egy békés megemlékezést tartott az amúgy rasszista jelszavakat skandáló tömeg a Deák téren. A kettős mérce tipikus és ordító esete.

Ami a rám kiszabott pénzbírságot illeti: mint írtam, tőlem egyetlen fillért sem fognak látni. Kifogást vagy panaszt nem tehetek, ezért most meghallgatást kértem, végigcsináljuk a komplett jogi utat és ha nincs más lehetőség, akkor ledolgozom a 300 óra közérdekű munkát. Az utolsó fillérig.

És én szégyellem magam a rendőrség helyett, hogy rommá bírságol felelősen viselkedő és a kormány lépései ellen a véleményüket békésen kifejező állampolgárokat, ellenben a veszélyhelyzetet semmibe vevő, honfitársaink ellen gyűlöletet keltő és félelmet ébresztő gyűlésekről pedig elfordítja a fejét. Szégyellje magát a magyar rendőrség, hogy ehhez asszisztál, de a kormány végképp! És a lényeg: nem maradunk csendben! Az egészségügy továbbra is romokban van, megyünk tovább minden létező eszközzel!

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here