Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

A legfisebb Závecz kutatás legérdekesebb része, hogy a bár a Fidesz vezet, de az ellenzéki közös lista -amennyiben létrejön- fej-fej mellet van az Orbán-pártnak. A Fidesz 39 százalékon áll, a közös ellenzéki lista 37 százalékot kapna

 

Az atv.hu által ismertetett felmérés azt mutatja, márciusban a választókorúak 31 százaléka állt a kormánypárt mögött, most 36 százalék.

Az ellenzéken belül a pártok erőviszonyai a következőképpen alakulnak: továbbra is a DK legerősebb közülük, a tavaszival azonos, 10 százalékos táborral. A Momentumé 6-ról 7 százalékra, a Jobbiké 7-ről 6 százalékra változott. Az MSZP maradt 5 százalékon. Az LMP 2 százalékos párt, a Párbeszéd és a Kétfarkú Kutyapárt 1-1 százalékosak. A Fidesz közeli Mi hazánk nevű formáció is 2 százalékon áll.

A biztos pártválasztók csoportjában a Fidesz 51 százalékos, a második helyen itt is, továbbra is a DK áll, 15 százalékos eredménnyel. A Momentum 10 százalékos támogatói körrel rendelkezik, a Jobbiknak 8, az MSZP-nek 6 százaléka van. A Mi Hazánk 3 százalékos, az LMP, a Kétfarkú Kutyapárt és a Párbeszéd 2 százalékos.

A Závecz elemzői szerint ha csak a Fidesz-KDNP listája és az ellenzéki pártok közös listája közül lehetne választani, akkor nagyon szoros verseny lenne: a kormánypárt támogatóinak aránya 39, az ellenzéké 37 százalék.

A kutatás szerint az ellenzéki közös listára szavazók aránya 6 százalékponttal nagyobb, mint az együttműködésben résztvevő hat párt összeadott szavazati aránya. Az új szavazók alapvetően a pártnélküliek csoportjából érkeznek, csaknem negyedrészüket egy „ki-ki alapon” történő versengés az ellenzéki lista mellett mozgósítja.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy az ellenzéki közös lista és a Fidesz fej-fej mellett van egymástól ezért, kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa komoly tétje lesz a 2022-es választásoknak.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here