„Szeptember elsejétől új járványügyi intézkedéseket vezet be a kormány,” jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter péntek délután. Minden külföldről hazatérő magyar karanténba kerül

Európában a járvány második hulláma elkezdődött – mondja Gulyás Gergely. Szerinte Magyarországon még a mai kiugró adat is jónak tekinthető, de egyértelműen terjed a járvány. A fertőzések többségének eredete külföldi, a legnagyobb veszély, hogy a vírus a gazdaságot, a munkahelyeket és az iskolakezdést veszélyezteti.

Mivel a kabinet szerint a vírus behurcolása veszélye továbbra is fennáll, az adatok szerint a fertőzések többsége külföldről származik, a határátlépés szigorításáról döntöttek.

Gulyás Gergely ismertetése szerint szeptember elsejétől külföldi állampolgár nem léphet be Magyarországra, csak indokolt esetben, külföldről hazatérő magyar állampolgároknak 14 napos karantén lesz előírva, ami két negatív teszteredménnyel rövidíthető.

A részletes szabályokról a szombat reggel ülésező operatív törzs dönt majd, az intézkedések előreláthatólag egy hónapig maradnak érvényben, tette hozzá. A hazatérők PCR-tesztjét továbbra is maguknak kell fizetni, azoknál, akik kontaktkutatás során kerülnek képbe, az állam fizeti tesztet.

Szeptember elsejétől csak magyarországi tesztet fogadunk el, csak azt vehetjük biztosnak, ha itthon elleőrzött laboratóriumi körülmények között történik meg a tesztelés – mondja Gulyás Gergely. Vagyis az eddigiekkel ellentétben nem fogadják el a reptéren a külföldön készített negatív tesztet.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here