Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Hír Hugó is beszámolt róla, hogy nem kizárható hogy sikerül Fideszéknek egy adminisztratív trükközéssel kigolyózni teljesen a tiszaújvárosi időközi választásról az ellenzék közös jelöltjét.

Az Alfahír számolt be róla pénteken, hogy a Kúria kora délután egy igen csak dodonai döntést hozott, aminek kb az a lényege, hogy bár Bíró László, az ellenzéki pártok által támogatott közös jelölt indulhat majd a választáson, de a neve mellett nem lehet ott majd a szavazólapon a Jobbik logója.

Az ügy előzménye annyi, hogy az egyéni választókerületi választási bizottság nyilvántartásba vette jelölőszervezetként a Jobbikot, a Fidesz azonban fellebbezést nyújtott be az NVB-hez, amely hétfőn a korábbi döntést megváltoztatva visszautasította a Jobbik jelölőszervezetként való nyilvántartásba vétele iránti kérelmet.

A Jobbik az NVB döntése ellen felülvizsgálati kérelemmel fordult a Kúriához, mely azonban pénteken elutasította a kérelmet és helybenhagyta az NVB határozatát.
De az iratokból megállapítható, hogy bár a képviselő megbízatása a veszélyhelyzet alatt szűnt meg, a párt már január 25-én döntött az új képviselők megválasztásáról. Vagyis nem a veszélyhelyzet, hanem a változásbejegyzési eljárással kapcsolatos kérdések, problémák vezettek oda, hogy a mai napig sincs bejegyzett képviselője a pártnak.

Az NVB határozata miatt fordult a Kúriához a Jobbik, de a Kúria is a választási bizottságnak adott igazat.

A döntés után nem sokkal közleményt adott ki a Jobbik, melyben azt írják, „példátlan módon a Fideszt kiszolgáló szervek nem engedik, hogy a Jobbik, mint a legerősebb ellenzéki frakcióval rendelkező parlamenti párt, elinduljon a választáson október 11-én, vagyis megtiltják, hogy hivatalosan támogassuk az ellenzék jelöltjét, Bíró Lászlót.”

A párt szerint a Jobbik nevét a Fidesz letilthatja a szavazólapról, megtilthatja nekik, hogy „hivatalosan elinduljunk a választáson – bár ez jogállamban példátlan –, de azt senki nem tilthatja meg, hogy jobbikosok százai kampányoljanak és segítsék győzelemre az ellenzék jelöltjét, Bíró Lászlót”.

Tehát összegezve, végülis az ellenzék elkerülte a legrosszabbat, hogy teljesen ki tudja túrni a Fidesz a közös jelöltet, csak annyi történt meg, hogy a szavazó lapon Bíró neve mellett nem lesz ott majd a Jobbik logó. Ez is gáz, de voksolni fognak tudni hova majd az ellenzéki hívei.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here