Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

„Azt látjuk, hogy a koronavírus jelenleg az országban mindenhol jelen van. Az ország bármely területén lehet találkozni a vírussal, és megvan a lehetősége az embernek arra, hogy megfertőződjön,” hívta a figyelmet Falus Ferenc volt országos tisztifőorvos Szabó Tímea országgyűlési képviselő online fogadóóráján.

A volt tisztifőorvos szerint az, hogy a kormányzat több tagja is megfertőződött annak a következménye, hogy a vezetőink a példamutatásban úgy jártak elöl, hogy nem mutattak példát.

Példaként említette többek közt, hogy az augusztus 20-i tisztavatáson az összes katonán maszk helyett csak napszemüveg volt.

„Azt gondolom, hogy a kormányzat borzasztó felelőtlen, hogy nem lép fel minden lehetséges csatornán a vírustagadókkal, oltásellenesekkel szemben. És a személyes példamutatásuk sincs meg: maszk nélkül jelennek meg nyilvános eseményeken. Nyugat-európai vezetőktől pont az ellenkezőjét látjuk,”mondta Falus.

Falus hangsúlyozta, a koronavírus-teszteket ingyenessé, közfinanszírozottá kellene tennie a kormányzatnak, hiszen nem az egyén érdeke, hogy kiderüljön róla, elkapta-e a vírust, hanem a közösségé, hogy ne fertőzzön meg másokat. Szerinte a kormány teljesen fordítva látja ezt a helyzetet.

Azzal, hogy a szeptember 24-i Európai Szuperkupa-döntőt húszezer néző előtt rendezik meg a Puskás Arénában, „saját magát teszi nevetségessé a kormány,”- mondta. Meggyőződése, hogy az UEFA-t is megvezették, hogy ilyen döntést hozott. Nem véletlen, hogy Európában sehol sem rendeznek mérkőzéseket szurkolók előtt.

Falus szerint „az ideérkező szurkolókat, és a velük érintkezőket gyakorlatilag kísérleti állatnak tekintik, hogy megnézzék mi történik velük. Bődületes felelőtlenségnek tartom.”

Azt is kijelentette még, hogy megelőzés mindennél fontosabb, tette hozzá, maszkot kell viselni, be kell tartani távolságtartást és kezet kell mosni.  „Ha ezeket a szabályokat mindenki betartatja, vagy mindenki betartaná, akkor a járványt féken lehetne tartani. Az utóbbi időben ez nincs így és meredeken emelkednek a számok, amik azt mutatják, hogy egyre több fertőzött van az országban,” jelentette ki.

A Párbeszéd politikusának kérdésére válaszolva Falus hangsúlyozta: a számok azért aggasztóak, mert tudjuk, hogy egy kimutatott vírushordozó valószínűleg 9-10 embert fertőz meg. És mivel nem gócban vannak, hanem országszerte szétszórtan, az következik, hogy nagyon sokan elkaphatták már, akikről nem tudunk.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here