Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az új tanévtől csökkenti, majd teljesen megvonja a kormány a kiegészítő támogatást az ismert ellenzéki lelkész, Iványi Gábor által vezetett Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET) iskoláitól. A MET több óvodát, általános iskolát és középiskolát is fenntart Budapesten és az ország hátrányos helyzetű térségeiben, például a Szabolcs megyei Tiszaszentmártonban vagy Beregdarócon- írja a 444.hu

A MET és a kormány évtizedes harcban állnak azóta, hogy 2011-ben az új egyházügyi törvény megfosztotta a MET-et egyházi státuszától. Iványiék ezért először az Alkotmánybírósághoz, majd a Strasbourgi Emberi Jogi Bírósághoz fordultak, de MET most is számos bírósági ügyben érintett az állammal szemben.

A státuszukkal együtt a pályázati lehetőségektől is elestek, ahogy egy százalékot sem gyűjthetnek – azóta sem. Mivel többnyire szegény családok gyerekei járnak az iskoláikba, tandíjat sem szedhetnek.

A kormány 2012-ben még ötéves köznevelési szerződést kötött a MET-tel, amit a 2017-es lejárat óta évről évre meghosszabbítanak. A 444 felkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát, a válaszuk alapján eldőlt a dolog: azt írták, hogy támogatás felét, 95 millió forintot fognak adni a MET-nek. .Megerősítették, hogy ez az 50 százalék is csak egy tanévre szól. „Azt is jeleztük a MET felé, hogy a 2021-2022-es tanévtől erre a többlettámogatásra ne számítsanak, az intézmény működését a jogszabályokban meghatározott támogatási formákból kell biztosítaniuk.” Más, szakmai indokot nem adtak arra, miért nem támogatják tovább a MET-et- írj a portál

Pedig Iványiéknál nagy szükség van a támogatásra, ugyanis a diák nagy hányada mélyszegénységből jön, az iskola  támogatásból olyan dolgokat finanszírozott, mint családgondozás, szociális ügyintézés, utógondozás, mentálhigiénés segítségnyújtás (étkezés, ruházat, sőt családi segítség, főleg télen és élelmiszercsomagok formájában).

Ennek ellenére el tudja képzelni Iványi, hogy megmaradnak az iskolák, de ezt inkább csodavárásnak tartja.

„Az elmúlt években számtalan példa volt arra, hogy már az utolsókat rúgtuk, és az utolsó pillanatban támadt valami segítség. Csak a hitemmel mondom, hogy szerintem fogunk tudni működni. De hogy miből, azt nem tudom megmondani.”Egy tavaly augusztusi közleményben Iványi a kormánnyal való harcról azt írta, „időközben az is napvilágot látott, hogy a miniszterelnököt személyes motiváció is hajtja.

Állítólag nem tudja megbocsátani, hogy én őt valamilyen (nem pontosított) parlamenti döntés alapján lefasisztáztam. A sértegetés nem szokásom, a politikai tettek viszont önmagukért beszélnek. Kijelenthető, hogy tisztességes demokráciában a jogainkat nem halandó személyek pillanatnyi szeszélye, hanem kifogásolhatatlan objektív törvények kell, hogy biztosítsák. Ezért küzdünk tovább, noha a kormány általi sanyargatásaink szinte megoldhatatlan helyzetek elé állítanak minket anyagilag is”.

Iványi, aki valaha összeadta Orbán Viktort és Lévai Anikót, a New York Times portrécikkében a fasizmus szimbólumának nevezte Orbán Viktort.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy Orbánék bosszúból megvonják a szegény gyerekektől a támogatást, csak hogy kibabráljanak egy ellenzéki vezetővel, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa, hogy aljaskodnak Orbánék a háttérben.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here